Foto: Profimedia

povlače diplomate

RUSIJA BESNA ZBOG KRIMA: Moskva raskida diplomatske odnose sa Ukrajinom!?

Moskva razmatra opcije odgovora na pokušaj ukrajinske obaveštajne službe da organizuje diverzije na Krimu, a među mogućnostima je i raskid diplomatskih odnosa između dve zemlje

Planeta
> 07:50h

List "Izvestija", pozivajući se na izvor u ruskim spoljnopolitičkim krugovima piše da bi Moskva mogla da zatvoriti rusku ambasadu u Kijevu i vratiti sve diplomate, preneo je Sputnjik.

"Jedna od mogućih opcija oštrog odgovora mogao bi biti raskid diplomatskih odnosa. U Moskvi razmatraju ovu opciju. Ipak, poslednju reč će dati šef države koji će doneti odluku na osnovu sakupljenih podataka", navodi izvor lista.

"Što se tiče raskida diplomatskih odnosa - to je prerogativ šefa države. Međutim, Moskva mora da revidira odnose sa Kijevom uzimajući u obzir poslednje događaje", kazao je za ruski list zamenik šefa međunarodnog komiteta Saveta federacije Vladimir Džabarov.

Ukrajinske vlasti još uvek nisu prihvatile kandidaturu za novog ambasadora, a interese Moskve u zemlji predstavlja privremeni poverenik Sergej Toropov.

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je juče da je za vikend sprečila terorističke napade na Krimu, koje je pripremalo Ministarstvo odbrane Ukrajine.