Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Spuštanje lopte

POSLE UVREDA STIGLO IZVINJENJE Obradović: Isprovocirana sam, ali to nije opravdanje

BEOGRAD - Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović izvinila se danas poslaničkoj grupi Srpske radikalne stranke (SRS) i njihovim predstavnicima u Odboru za spoljne poslove, zbog nedoličnog rečnika koji je koristila na današnjoj sednici.

Politika
> 00:00h

"Iako sam bila isprovocirana ponašanjem poslanica SRS, koje su sve vreme blokirale rad sednice Odbora za spoljne poslove i planski onemogućavale diskusiju po utvrdjenom dnevnom redu, smatram da je takav moj rečnik neprikladan i svakako neprihvatljiv. Nastaviću, kao i do sada, da se borim za dostojanstvo Skupštine i da štitim ugled predstavničkog tela svih gradjana Srbije", navela je Obradović u pisanoj izjavi.

Na sednici skupštinskog odbora za spoljne poslove došlo je do incidenta kada se poslanica SRS Nataša Jovanović žalila da su konsultacije za predsednika i zamenike predsednika Odbora donošene "iza kulisa", na šta je Obradović reagovala neprimerenim rečima.

"Vi da vodite spoljnu politiku? Ovde ste pozvani da glumite majmune i zabavljate narod. Samo pravite gluposti", rekla je Obradović, na šta je Jovanović pozvala da se upristoji.

ŽENSKI OKRŠAJ U SKUPŠTINI Obradovićeva: Ti glumiš majmuna! Jovanovićeva: Ti si neurotična spikerka!