Foto: Printscreen

Preti mu 3 meseca zatvora

FALSIFIKOVAO BIOGRAFIJU? Funkcioner SNS ide na sud, tužilaštvo traži zatvor

Bivši šef odborničke grupe SNS Dejan Jovanović, sada predsednik opštine Niška Banja, moraće pred sud zbog falsifikovanja biografije jednog funkcionera.

Politika
> 11:36h

Osnovno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv tadašnjeg šefa odborničke grupe SNS, a sadašnjeg predsednika Opštine Niška Banja Dejana Jovanovića jer se sumnja da je Skupštini Grada dostavio biografiju Ivana Vukovića u kojoj je ovaj bio potpisan kao "diplomirani reditelj" iako je još bio student.

Jovanović je, piše u optužnici u koju su novinari imali uvid, optužen za krivično delo "falsifikovanje službene isprave", pišu Južne vesti.

Istragom koja je trajala više od dve godine je utvrđeno, piše u optužnici, da je Jovanović kao šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada septembra 2012. godine odbornicima uz predlog da Ivan Vuković bude v.d. upravnik Narodnog pozorišta koji je sadržao netačne podatke o njegovoj stručnoj spremi.

Jovanović je kao šef odborničke grupe najpre netačni podatak dostavio Odboru za imenovanja, čiji je bio i predsednik, a kada ga je to telo usvojilo prosleđen je Skupštini Grada Niša. Pošto je taj predlog usvojen, objavljen je u zvaničnom dokumentu, odnosno Službenom listu Grada Niša - kažu u Tužilaštvu.

Tužilaštvo je u optužnici zatražilo da Jovanović bude osuđen na 3 meseca zatvora.