Foto: AP

Od roka do repa

KOGA OBAMA SLUŠA? Američki predsednik objavio spisak omiljene muzike, mnogi su pohvalili njegov ukus

Američki predsednik Barak Obama objavio je dve letnje muzičke liste za odmor na ostrvu Martas Vinjard, u saveznoj državi Masačusets, na severoistoku SAD.

Planeta
> 16:58h

Indi rok, klasici američke muzike, malo repa i angažovani autori na listama su koje je Obama objavio na striming servisu Spotifaj.

Spisak svojih omiljenih pesama i muzičara Obama je prvi put objavio prošle godine, takođe u avgustu.

I ove godine na listama, jednoj za dan a jednoj za veče, su klasici američke muzike Bili Holidej, Nina Simon, Majls Dejvis ili grupa "Bič Bojs", ali i alternativni rok Australijanke Kortni Barnet i numere indi folk benda iz Los Andjelesa "Edward Sharpe and the Magnetic Zeros".

Američki predsednik slušaće ovog leta i angažovane numere poput "Forever Begins" repera Komona o borbi za građanska prava ili sa feminističkom porukom snimljenu numeru "Criminal" Fijone Epl.

Na plejlisti su i Kaetano Velozu, ikona brazilske muzike i jedan od osnivača Tropikalizma.

Obama je na listu ubacio njegovu obradu meksičke pesme "Cucurrucucu Paloma" koja je popularnost stekla i u izvođenju Amerikanca Harija Belafontea.

Predsednik će slušati i "Me Gustas Tu" Manu Čao, angažovanog francuskog autora španskog porekla, ali i pop numere Dženet Džekson, R&B D'Anđela, soul pevačice Žanel Mone i bluz Gerija Klarka mlađeg.