Foto: Facebook Printscreen

RAT HULIGANA Podlegao Alen Kostić

BEOGRAD - Alen Kostić (28) zvani Kubi, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koji je ranjen u subotu oko 23 sata hicem iz pištolja ispred porodične kuće u Železniku, u stalnom je sukobu sa članovima navijačke grupe "Alkatraz", podlegao je oko 9.50 sati.

Crna Hronika
> 00:20h

Podsetimo, Beograd je juče usred bela dana bio poprište krvavog vatrenog obračuna navijača. Najpre je ranjen Vladimir Mileusnić (30) u Rakovici, a dva sata kasnije i Alen Kostić (31) u Železniku. Osumnjičeni za oba napada su uhapšeni.

Naime, grupa navijača potukla se juče oko 13 sati u parku u Ulici Stevana Opačića na Miljakovcu, gde je bio i Vladimir Mileusnić, inače navijač grupacije navijača Partizana "Jang bojs". Prema rečima očevidaca, on se u jednom trenutku izdvojio iz opšteg meteža i krenuo da beži na parking. Ranjeni Mileusnić prevezen je najverovatnije privatnim vozilom u Urgentni centar, gde je zbrinut na Odeljenju hirurgije zbog prostrelne rane ramena. Na lice mesta izašla je odmah policija, koja je privela N. V. (22) i U. O. (25), a kako nezvanično saznajemo, oni su odranije poznati policiji. Član je grupacije "Jang bojs", koja je dugo bila podgrupa "Zabranjenih". Kako kažu upućeni, Vladimir Mileusnić u poslednje vreme nije baš aktivan na tribinama. Neprikosnoven je na Miljakovcu, gde se pita za svaku sitnicu. Već oko 15.30 zapucalo se i u Železniku, u Ulici radnih akcija 26, gde je ranjen Alen Kostić zvani Kubi, vođa navijačke grupe Partizana - "Zabranjeni". - Zatečen je muškarac koji je zadobio povrede vatrenim oružjem, zbog čega je prevezen u Urgentni centar - saopštili su iz MUP-a. Zbog sumnje da je pokušao da ubije Kostića automatskim oružjem, policija je uhapsila N. E. (25). Iz MUP-a je saopšteno da je u toku rad na rasvetljavanju svih okolnosti događaja, a da su veliku pomoć pružili i građani koji žive nedaleko od mesta hapšenja. Građanima se na podršci i strpljenju zahvalio i ministar Nebojša Stefanović, navodi se u saopštenju. Alen Kostić Kubi već je ranjavan pre tri godine u Železniku, gde su u njega ispaljena četiri hica, a njegovo ime se pojavljivalo u brojnim policijskim istragama. U oktobru iste godine kada je ranjen, Kostića su teretili za pokušaj ubistva jer se sumnjalo da je štanglom pretukao Jugoslava D. (44). Protiv njega je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva i on je do sredine oktobra bio u Okružnom zatvoru, kada je pušten da se brani sa slobode. Grupa "Zabranjeni", koju predvodi, izdvojila se iz ogranka Partizanovih navijača "Alkatraz" nakon incidenta 2009. posle utakmice Tuluza i Partizana u kome je stradao Bris Taton. Od tada su Kostić i Đorđe Prelić, vođa "Alkatraza", u sukobu.

NE PROPUSTITE...