Foto: Facebook Print Screen

MISTERIJA SLOVENCA KOJEG JE DRINA ODVELA U SMRT: Evo šta je možda povuklo Andreja u vodu, a nije som

Telo Slovenca Andreja Beuca (34) pronađeno je petog dana potrage u koristu Drine u Kozluku, na oko 15 kilometara od Zvornika. Nakon mnogo teorija kako je mogao odjednom iskusni skakač u vodu da potone, kao najverovatnija mogućnost spominje se da ga je na dno povukao vir.

Bosna i Hercegovina
> 21:20h

Andrej iz Krškog u Sloveniji, u nedelju je skočio sa mosta u Drinu u Zvorniku, sa visine od 20 metara, a posle skoka je nestao u vodi. Nakon skoka je izronio, ali je potom nestao u vodi. Ronioci su tek juče pronašli njegovo telo. Mnogi smatraju da je Andreja na dno mutne Drine povukao vir, koji ga je i odvukao daleko od mesta neseće ispod mosta. Reka Drina je poznata kao brza, snažna i neumoljiva, naročito u planinskim predelima gde usijeca kanjone i prolazi kroz klisure. Zbog čega se u njoj, kao i u drugim rekama, pojavljuju i virovi.

Vir ili vrtlog je kružno kretanje vode koje se javlja u nekim delovima vodenih basena ili tokova zahvaljujući spajanju dve suprotne struja. Vrtlozi mogu biti različite veličine, od vrlo malih, jedva primijetnih, do onih koji mogu zauzeti gotovo celo korito. Virovi su česta pojava na rekama i morima, ali su mnogo interesantiniji na rečnim tokovima. Zbog prirode reke Drine, pretpostavlja se da ga je jedan vir povukao na dno i tamo zadržao dovoljno dugo da ga odnese matica.
Foto Printscreen RTRS