Funkcioneri SPS uzburkali javnost svojom novom idejom

KURIR TV OTKRIVAMO Socijalisti hoće da premeste Slobin grob u Aleju velikana!

Stranka bivšeg predsednika Srbije tražiće dozvolu od Mirjane Marković da posmrtne ostatke njenog supruga iz Požarevca prebace na Novo groblje u Beogradu

Politika
> 10:36h

Pojedini funkcioneri SPS, posle izjave lidera te stranke Ivice Dačića i počasnog predsednika Milutina Mrkonjića, smislili su novi plan - da izmeste kosti pokojnog predsednika Srbije i SRJ Slobodan a Miloševića i iz Požarevca u Aleju velikana na Novom groblju, saznaje Kurir! Oni pokušavaju da za tu ideju dobiju podršku Miloševićeve porodice, pre svega supruge Mirjane Marković.

Pogledajte video AMG Milutin Mrkonjić: Slobodan Milošević zaslužuje da bude sahranjen u Aleji velikana

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić, koji je među prvima predložio da se Miloševiću podigne spomenik, i da dobije i ulicu, za Kurir kaže da ne zna da li je neko već razgovarao s Mirom o tome. - Premeštanje posmrtnih ostataka za mene, socijaliste i srpski narod, bilo bi zadovoljenje pravde, jer je on zaslužio da počiva u Aleji velikana. Ako do takvog predloga dođe, porodica je ta koja treba da da svoje mišljenje - smatra Mrkonjić. Uroš Šuvaković, član udruženja Sloboda, smatra da Miloševiću pripadaju sve počasti kao šefu države, jer nije osuđen. - Treba da ima spomenik, ulicu i da se porodici isplati njegova penzija, koju mu ova država duguje od oktobra 2000, kad je podneo zahtev. Ne da treba da bude da sahranjen u Aleji zaslužnih građana već i u Aleji narodnih heroja, iako mu nije uručeno to odlikovanje - dodaje on. Ispunjena mu želja Milica Gajić, bivša Slobina snaha, kaže za Kurir da je on sahranjen u Požarevcu jer je tako želeo. - On je bio velikan i u životu i posle smrti, a sahranjen je „pod lipom“ po sopstvenoj želji, ne zato što tada kad je ubijen nije bio dovoljno „velik“ za Aleju „velikana“... Diskusija među tadašnjim vlastima da li može ili ne može biti sahranjen u Aleji velikana bila je neumesna, jer ih niko nije ni pitao šta misle, niti im tražio. Hteo je pod lipom. I tu je i sahranjen - objašnjava ona.
Borio se za svoj narod Gajićeva podržava inicijativu da Milošević dobije ulicu i spomenik. - Naravno da treba! I treba da ga ima svaki Srbin koji se borio za svoju zemlju i narod, a pogotovo oni koji su u toj borbi izgubili život. Svi koje su Srbi sami dovodili na čelo zemlje i naroda treba da imaju spomenik. Istorija je pomirila razne protivrečnosti u našem narodu. Srbija je zasuta ulicama i spomenicima obe dinastije - Karađorđevića i Obrenovića. Spomenik Draži Mihajloviću je podignut pre više od dve decenije. Slobodan Milošević je bio izabrani srpski i jugoslovenski predsednik. Spasavao je ugled Srbije i zaštitio istorijsku pravdu da naš narod nema nijednu mrlju u svojoj istoriji! Da Srbi nikad nikoga nisu napadali i da su se uvek samo branili. I odbranili. Po cenu ogromnih žrtava - rekla je Gajićeva.

Unuk Marko DEDA SLOBA NIJE BIO ZLOČINAC! Uvek sam bio ponosan na svog dedu. Žao mi je što ga sada nema. Voleo bih da sam imao prilike da s njim razgovaram, i nedostaje mi. Ova vest koja dolazi iz Tribunala meni ne znači ništa, jer moj deda za mene nikad nije bio ratni zločinac, nego častan i pošten čovek koji je život dao braneći svoju zemlju - prokomentarisao je za Kurir Marko, unuk pokojnog Miloševića.

Unuk Marko DEDA SLOBA NIJE BIO ZLOČINAC! Uvek sam bio ponosan na svog dedu. Žao mi je što ga sada nema. Voleo bih da sam imao prilike da s njim razgovaram, i nedostaje mi. Ova vest koja dolazi iz Tribunala meni ne znači ništa, jer moj deda za mene nikad nije bio ratni zločinac, nego častan i pošten čovek koji je život dao braneći svoju zemlju - prokomentarisao je za Kurir Marko, unuk pokojnog Miloševića.

Ivica Dačić MILOŠEVIĆU ĆE SUDITI ISTORIJA I VREME Ivica Dačić izjavio je juče da će o Miloševiću suditi „istorija i vreme“. On je saopštio da se Tadić, Jovanović, Pajtić, Čanak i Drašković užasavaju zbog „navodne rehabilitacije Miloševića, iako to niko nije ni spomenuo, niti glorifikovao devedesete“.- Srbija je u svakom pogledu otišla najdalje tek kad su svi oni popadali s vlasti - saopštio je Dačić i dodao da je „haški sud konstatovao da Milošević, a time i Srbija, nije odgovoran za ratne zločine i etničko čišćenje u BiH“.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

PARAZITI U SKUPŠTINI: Radili sedam dana za 87 miliona!

SEVALO U VLADI: Vučić ribao Dačića zbog Miloševića

ŠEŠELJ: Zorana, glupa si! ZORANA: Prostaku!