Foto: Facebook Printscreen

Pucnjava u Železniku

NOVI DETALJI: Vođa Zabranjenih upucan pred bratom

Miloš Kostić gledao kako komšija Nikola Elezović puca iz automatske puške na rođenog brata Alena, Elezović zaplakao kada je čuo da je Alen umro

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Nikola Elezović (24), koji se sumnjiči da je u subotu u naselju Železnik ubio Alena Kostića (31), zanemeo je kad su mu policajci juče saopštili da je vođa Partizanove navijačke grupe Zabranjeni, u kog je u subotu ispalio dva hica iz automatske puške, preminuo u bolnici! Kako Kurir saznaje, Elezović je zaplakao kad je saznao da je Kostić mrtav. Krvavi obračun - Delovao je uplašeno, prebledeo je. Ni reč nije hteo da kaže. Ubrzo pošto je saznao da vođu navijača nije samo ranio, izveden je na saslušanje u Višem tužilaštvu u Beogradu, ali odlučio je da se brani ćutanjem. Rekao je da je tek saznao da je mladić u kog je pucao preminuo i da nije u stanju da iznosi svoju odbranu - kaže izvor Kurira iz istrage. Posle odluke da se brani ćutanjem, sudija mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticao na svedoke, ali i zbog visine zaprećene kazne od 40 godina zatvora. - Među prvim svedocima biće saslušan rođeni brat Alena Kostića, Miloš, koji je i očevidac ubistva. On je bio u društvu pokojnog brata Alena Kostića u trenutku kad je došlo do incidenta i prepirke sa osumnjičenim Elezovićem, kao i kad je on dohvatio pušku i ispalio hice - kaže izvor upućen u istragu. On navodi da je, prema do sada prikupljenim dokazima, sukob vođe navijača i Elezovića izbio zbog navodnog neplaćenog duga za drogu osumnjičenog prema Kostiću. Tog dana navodno su se slučajno sreli na ulici, jer žive u istom kraju grada. - Pokojni Kostić je u automobilu bio s bratom. Preprečili su put Elezoviću i navodno uz pretnje tražili da im vrati dug. Potom su izašli iz automobila, Alen je izvukao neki lanac i počeo da mu razbija automobil, dok je njegov brat bušio gume na vozilu. Elezović je tada uzeo automatsku pušku i ispalio dva hica u stomak vođi navijača - otkriva izvor Kurira nove detalje iz istrage ubistva vođe Zabranjenih. Kostić pričao sa policijom Posle pucnjave Nikola Elezović je ostavio automobil i peške pobegao sa lica mesta, ali policija ga je nekoliko sati kasnije uhapsila u blizini njegove kuće. Alen Kostić je odmah prebačen u Urgentni centar i lekari su se borili za njegov život, ali je ipak preminuo. Kostić je nekoliko sati pre smrti policiji rekao da ne zna zbog čega ga je komšija Elezović upucao. - Kostić je pričao je posle operacije, ali nije rekao šta je bio motiv pucnjave. Pogođen je u stomak sa više hitaca iz automatskog oružja i nije preživeo teške povrede i pored dve operacije - naveo je Kurirov izvor blizak istrazi.

Grobari se oprostili od vođe BIO SI LEGENDA ISTOKA I JUGA Na utakmici koju je Partizan u nedelju igrao sa Čukaričkim, navijači su tokom oba poluvremena uzvikivali ime ubijenog druga. Istakli su i transparent na kom je pisalo: „Bio si legenda istoka i juga, zato nam je danas zajednička tuga“. Oni su se od njega oprostili i brojnim porukama na društvenoj mreži Fejsbuk.