Foto: Dado Đilas

Crveno-beli večeras (20.30) igraju u Italiji

ZVEZDA NAPADA SASUOLO: Igrajmo glavom, ne srcem!

Crveno-beli u plej-ofu za grupnu fazu evropskog takmičenja gostuju Sasuolu, a Mičel Donald kaže da ekipa treba da odigra pametno

Fudbal
> 00:00h

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (20.45, Arena sport) u Italiji protiv Sasuola igraju prvu utakmicu plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope. Iako stručni štab i čelnici kluba neće da priznaju da je pred njima najznačajniji dvomeč u sezoni, toga su veoma svesni fudbaleri. Pravo na optimizam Holanđanin Mičel Donald, koji se polako, ali sigurno nameće kao vođa crveno-belih na terenu, svestan je značaja utakmice u Ređo Emiliji (stadion Sasuola ne ispunjava kriterijume UEFA). - Spremni smo za Sasuolo. Reč je o odličnoj ekipi koja je prošle sezone napravila sjajan rezultat u Seriji A. Izborili su svoj prvi izlazak u Evropu tako što su iza sebe ostavili velike timove poput Milana, Lacija, Torina... Gledali smo neke njihove utakmice na Jutjubu, videli ono što treba. Ako želimo u Ligu Evrope, a ja navijačima poručujem da želimo, onda moramo da ih pobedimo - rekao je Mičel Donald i objasnio kako misli da izvede taj podvig: - Moramo da uđemo u Ligu Evrope kako znamo i umemo. Tu je barem sve jasno. Tri jake evropske utakmice, na našem punom stadionu, tokom jeseni potrebne su Crvenoj zvezdi. Nije uopšte bitno u ove dve utakmice kako ćemo pobediti, već samo da prođemo i ostvarimo cilj. Crvena zvezda je imala šansu sezone protiv Ludogoreca, meč loptu na svom stadionu pred 50.000 ljudi, ali nije uspela da izdrži pritisak.

Da se ne ponovi Ludogorec

- Imali smo Ludogorec u našim rukama. Posle remija u gostima poveli smo sa 1:0 i onda stali... Moramo da budemo pametniji protiv Sasuola nego protiv Ludogoreca. Fudbal se ne igra srcem i razmetanjem izjavama već glavom. Moramo da budemo hladnokrvni, posebno večeras, na gostujućem terenu. Ako se tako postavimo, a ne sumnjam u nas, onda ne treba da brinemo za revanš na Marakani - zaključio je Mičel Donald. Trener Miodrag Božović najavio je da neće previše eksperimentisati s timom.

Skener rivala greške se skupo plaćaju BOŽOVIĆ: IZBEĆI GLUPOSTI Miodrag Božović očekuje dobru utakmicu sutra protiv Sasuola i odličan rezultat - a to je, po njemu, sve sem poraza. - Svaki rezultat je dobar za nas, sem našeg poraza. Sigurno su nas dobro prostudirali, kao i mi njih. Ovo je takav nivo takmičenja gde se svaka greška skupo plaća. Moramo biti disciplinovani - rekao je Božović. Italijani očekuju dolazak 4.000 Delija. - Sigurno je da nam podrška navijača mnogo znači. Ali, stadion je bio pun i protiv Ludogoreca, pa nismo pobedili. Ne smatram da je to opterećenje, već naša prednost, ali mislim da su nas slomili golovi koje smo dali sami sebi. Prvi meč u Sasuolu nije ključan. - Nije prvi meč ni u Bugarskoj bio odlučujući. Mi smo pravili gluposti i tamo i u Beogradu. Sve je otvoreno dok se ne završe obe utakmice.