Foto: Dado Đilas

On je sudio Srbinu protiv Del Potra

SUDIJA PASKAL MARIJA ZA KURIR: Šteta što je Novak rano otišao kući

Meč je bio korektan. Mnogi su videli Đokovića sa zlatom, ali je Argentinac bio bolji, kaže za Kurir sudija Paskal Marija

Rio 2016
> 02:38h

Srbija je imala ogromna očekivanja od teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Kako i ne bi pored Novaka Đokovića, na čiju smo medalju računali, a potajno se nadali da će i devojke i dublovi dogurati daleko. Nažalost, samo je dubl Đoković/Zimonjić ostvario jednu pobedu pre eliminacije. Jedan od svedoka najtužnijeg dana u karijeri Novaka Đokovića bio je Francuz Paskal Marija. Čovek koji je u karijeri sudio šest grend slem finala bio je u stolici na meču Đoković - Del Potro u Riju. Ono što nas je zanimalo bilo je kako sudije doživljavaju olimpijski turnir, naročito kad se ima u vidu da je u Brazilu karnevalska atmosfera, pogotovo kada igra ljubimac domaće publike Tomas Beluči, ali i kad Argentinci bodre Huana Martina del Potra. - Pitate me za publiku? Potpuno su ludi, u najpozitivnijem smislu. Ponekad jedva uspem da ih obuzdam da ne navijaju tokom poena. Strastveni su kao da su na fudbalu. Mnogo je bučnije nego na Dejvis kup mečevima - kaže Marija.

Iskren... Paskal Marija sa našim izveštačem

Kao glavni sudija meča prvog kola Đoković - Del Potro, Paskal dodaje da nije bio previše problematičan meč. - Ako izuzmemo publiku, na koju se polako navikavam, meč je bio obostrano korektan. Stvarno šteta za Đokovića, mnogi su ga videli kao šampiona, ali Del Potro je zaslužio pobedu - smatra jedan od najboljih teniskih sudija današnjice Francuz Paskal Marija.

Bez favorita NE SMEM DA NAVIJAM Na pitanje da li generalno ima favorita među teniserima, mudro odgovara da je profesionalac. - Ne smem da se opredeljujem, mada pretpostavljate da su mi Francuzi bliski. Ipak, kada sednete u stolicu, pravda je jedino čime se rukovodite - zaključio je Marija.