Foto: Profimedia/Ilustracija

Nisu ovo prve trojke u selu Novaci nadomak Koceljeve

RADOST NA IMANJU ILIĆA: Krava Cvetulja otelila tri teleta!

KOCELJEVA - U selu Novaci, nadomak Koceljeve, u domaćinstvu Ilić Veroljuba, jutro je počelo nesvakidašnje. Ranom zorom u štali Ilića, krava Cvetulja donela je na svet zdrave prinove. Tu ne bi bilo ništa čudno, da nisu u pitanju - trojke!

Srbija
> 00:00h

- Slikajte me sa njima! Pogledaj, sva tri teleta su devojčice, ovo ću odmah da stavim na Fejsbuk! Ovako se jutros radovala mala Milica Ilić, nakon što je krava Cetulja na svet donela tri zdrava teleta.

Veterinar Čedomir Janković je rekao da su trojke u ovom slučaju, slične onom kada žena na svet donese petoro dece.

- Statistika je takva da na 1.000 telenja budu tri krave koje rode tri teleta. Ono što je u ovom slučaju još specifično, sve tri prinove su ženskog pola - objašnjava dr Janković. Veroljub drži krave već 50 godina, i do sada nije imao ovakav slučaj. Pošto je već stara i ima 12 godina, kravu Cvetulju su hteli da prodaju. Međutim, ipak su odlučili da je još jednom osemene.

- Kada sam jutros u 4.20 stigao u štalu, zateklo me je "puno posla". Iz krave je virilo pet nogu, što u principu, nije dobro. Narednih 45 minuta sam nameštao telad, nakon čega je porođaj krenuo prirodnim putem - rekao je veterinar.

Veterinar Čedomir Janković kaže da su u ovom selu ovo treće trojke.

- U razmaku od pet godina, ovo su treće trojke. Sve tri krave sam ja otelio, i sva telad su živa i zdrava - zadovoljan je on. Porodica Ilić je nakon ovog čuda odlučila da sva tri teleta zadrži kod sebe i da ih nipošto ne prodaje. (Blic)