Ključni igrači odlaze s Marakane do kraja avgusta

DEBAKL: Sasuolo proglasio rasprodaju u Zvezdi!

Neulaskom u Ligu šampiona crveno-beli ispustili 14 miliona evra, a očito će ostati i bez 5,4 miliona, koliko donosi plasman u Ligu Evrope

Fudbal
> 00:00h

Fudbaleri Crvene zvezde proćerdali su ovog leta milione evra koji su mogli drastično da smanje dug kluba. Poraz od Sasuola (0:3) u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope još više je bolan kad se uzme u obzir činjenica da je izgubljen ozbiljan novac neulaskom ni u jedno od dva evropska takmičenja. Istina, teoretska šansa još postoji, ali može li u revanšu na Marakani biti 4:0?! Funkcioneri Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović, ali i trener Miodrag Božović trebalo bi da se hvataju za glavu posle blamaže i debakla od Sasuola.

Naime, od Evrope gotovo da ništa nije zarađeno, a sponzorski novac, pre svega od „Gasproma“, potrošen je unapred. U klub su za ogroman novac došli Kanga, Mouče, Ruiz i Fibel, ali niko od njih nije opravdao nijedan uložen cent, a kamoli evro. Zimus je za Edsona bačeno 250.000 evra, što je samo so na ranu finansijski ranjenog kluba. Mnogo nada čelnici Crvene zvezde polagali su evropsko leto i priliku da se domognu Lige šampiona ili Lige Evrope. Oba takmičenja donose izuzetan finansijski benefit koji bi bivšem prvaku Evrope iz 1991. mnogo značio u sadašnje vreme. Samo ulazak u Ligu šampiona doneo bi 14 miliona evra klubu, na stranu sve ostale premije tokom takmičenja, dok bi plasman u Ligu Evrope Crvenoj zvezdi doneo 5,4 miliona evra.

Bacio se u trgovinu... Terzić

Ključne utakmice za crveno-bele bile su one protiv bugarskog Ludogoreca. Tu je ekipa izgubila mogućnost da se na najlakši način domogne direktnog ulaska u Ligu Evropu jer bi joj prolaz u plej-of Lige šampiona upravo to i omogućio. Ovako, na teži način, protiv jednog ozbiljnog Sasuola sve deluje kao nemoguća misija. Jasno je i da će do kraja avgusta uslediti i rasprodaja na Marakani, a kako saznajemo, klub će pokušati na sve načine da dobro unovči Kataija, Vijeiru, Donalda, ali i golmana Kahrimana, kako bi se koliko-toliko nadomestio izgubljeni novac u Evropi.

Jasno kao dan RISTIĆ: UBILI SU NAS TAKTIČKI Mladi fudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić, koji je kod Grofa Božovića od perspektivnog veznjaka postao solidan levi bek, izneo je bolnu činjenicu vezanu za poraz od Sasuola. - Presudila je njihova taktička superiornost. Pravili smo previše grešaka i zato je rezultat takav kakav jeste. Taktički su nas ubili, a mi smo loše stajali na terenu. Zašto je to bilo tako... Ne znam. To je pitanje za trenera i stručni štab - rekao je Mihailo Ristić.