Foto: Dado Đilas, Reuters

Večeras svi uz četu Dejana Savića

DELFINI, UZMITE ZLATO: Srbija napada Hrvatsku (22.50)

Još samo korak potreban je vaterpolistima da stignu do cilja, zlatne medalje na Olimpijskim igrama

Rio 2016
> 00:00h

Negde ispred ili oko ponoći sutra uveče znaćemo da li su vaterpolisti Srbije ostvarili svoj san, ali i san svih nas. Da li su savladali Hrvatsku i postali olimpijski šampioni u Rio de Žaneiru. Nakon briljantnog izdanja u polufinalu s Italijanima, izabranici Dejana Savića ističu da znaju sve o rivalu i da im je plasmanom u finale pao veliki kamen sa srca.

- Imali smo baš težak put do finala. Valjda smo jedina ekipa koja je igrala od šesnaestine finala, takvog je značaja bila utakmica s Australijom. Onda Japan, ali kao što smo pričali celog leta, najbitnije je biti spremna u utakmicama u nokaut fazi - kaže sjajni centar Slobodan Nikić i dodaje:

- Ako u finalu odigramo ovakvu odbranu, sigurno Hrvatima neće biti lako protiv nas. Ne bih ništa da najavljujem, mi nikad nismo najavljivali, nego smo radili i osvajali medalje, pa ćemo tako i ovog puta. Sava Ranđelović ponovo je bio veoma dobar u odbrani. - Dosta dobro poznajemo Hrvatsku, biće to pravi vaterpolo spektakl. S njima je uvek gusto, uvek je teško, biće neizvesno.

Složno do medalje... Srpski vaterpolisti