Foto: Dado Đilas

Dirnuo u osinje gnezdo

PRETNJE GRADONAČELNIKU PANČEVA: Saši Pavlovu prete zbog borbe protiv uzurpatora državnih njiva

PANČEVO - Posle najave borbe protiv uzurpatora poljoprivrednog zemljišta, na adresu gradonačelnika Pančeva, Saše Pavlova, stigle su pisane pretnje.

Srbija
> 05:46h

Gradonačelnik Pančeva danas je potvrdio da su mu upućene pretnje. Potvrdu je izrekao javno na konferenciji za medije održanoj u Pančevu gde je o akciji koja se sprovodi protiv uzurpatora državnih njiva govorio sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

- Da, tačno je da su mi upućene pretnje. Po pretnjama se vidi kolika je dimenzija problema oko uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta. Kao i da smo pogodili pravu temu u borbi protiv uzurpacije. Pretnje sam prijavio nadležnim organima, Srbija je pravna država. Ne bih im pridavao značaj - rekao je Saša Pavlov.

(013 Info)

Nedimović: Država neće tolerisati uzurpaciju državnog zemljišta

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović najavio je danas da će država do kraja godine utvrditi ko su uzurpatoti poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države i prema njima će preduzeti sankcije, a sa parcela za koje se ne zna ko ih neovlašćeno koristi biće skinuti usevi.

Nedimović je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Pančeva rekao da će ove godine 144 od 145 opština ući u potpuno legalne tokove, ističući da su na vreme doneti godišnji planovi o korišćenju poljoprivrednog zemljišta.

"Preduzeli smo sankcije prema lokalnim samupravama koje nisu ispunile svoju obavezu o izradi godišnjeg plana. Jednoj opštini koja to nije učinila obustavljen je transfer sredstava. Nije samo važno doneti godišnji program, već ga i sprovesti, tako da će svaka lokalna samouprava koja ne bude provodila godišnji program biti sankcionisana i biće joj obustavljena sredstva", rekao je Nedimović.

Beta