Foto: Saša Urošev

Rio u Donjim Leskovicama

SEOSKA OLIMPIJADA KOD VALJEVA: Momci i devojke se nadmetali u devet disciplina

VALJEVO - Pod pokroviteljstvom grada Valjeva, preko 280 takmičara iz 16 sela valjevskog kraja nadmetalo se u nedelju u Donjim Leskovicama u finalu Seoskih olimpijskih igara

Srbija
> 00:00h

Prvo mesto u ženskoj konkurenciji zauzela je ekipa iz Valjevske Kamenice, dok je u kategoriji muškaraca najbolji bio tim mladića iz tri sela – Gornjih i Donjih Leskovica i Lelića.

Dame su se nadmetale u devet disciplina, ekipa Valjevske Kamenice bila je najbolja u basketu, šahu i skoku u dalj iz mesta.

U streljaštvu je pobedila zajednička ekipa sela Klinci i Žabar, dok su u odbojci i krosu najbolje bile takmičarke iz Beloševca i Petnice, koje su zajedno nastupale.

Prva mesta u narodnom višeboju i pikadu zauzela je ekipa Valjevske Loznice, a u stonom tenisu ekipa iz Popučaka.Pobednik u konkurenciji muškaraca, ekipa tri sela – Gornje i Donje Leskovice i Lelić – osvojila je prva mesta u odbojci, basketu, stonom tenisu, narodnom višeboju i narodnom rvanju.

Ekipa Petnice i Beloševca bila je najbolja u bacanju kamena s ramena, šahu, skoku udalj iz mesta i krosu. U pikadu i rukometu pobedila je ekipa iz Valjevske Kamenice, u streljaštvu mladići iz Klinaca i Žabara, a u nadvlačenju konopca takmičari iz Petnice.

Valjevo će sredinom septembra biti domaćin centralnog republičkog takmičenja Seoskih olimpijskih igara na kom se očekuje više od 1.500 učesnika iz 23 lokalne samouprave.