Recept

Juliška

.

Recept dana
> 00:00h

Sastojci Za koru - 6 jaja - 200 g šećera - 4 kašike kakaoa - 5 kašika mlevenih oraha - 2 kašike brašna Preliv - 150 g šećera - 2 dl mleka Fil - Preostali preliv za koru (mleko + šećer) - 150 g mlevenih oraha - 125 g margarina - rendana čokolada Priprema 1. Za koru: prvo umutite belance, pa mu postepeno dodajte šećer. Zatim u smesu dodajte žumanca i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini. Koru pecite u plehu podmazanom i posutom brašnom (ili preko njega stavite papir za pečenje) na 200 stepeni oko 20 minuta. 2. Kada koru izvadite iz rerne, dok je još vrela prelijte je s polovinom preliva koji ste dobili od prokuvanog mleka i šećera i ostavite da se ohladi. 3. Fil: u polovinu vrelog preliva dodajte orahe, pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila po želji narendajte čokoladu, kolač ohladite i poslužite.