Foto: Printscreen FB

Ko zapeta puška spreman za svadbu

PO SRPSKI: Gašić buklijom zove goste na svadbu sina!

Gašićev sin je ko zapeta puška spreman za svadbu! Vladan Gašić, sin visokog funkcionera naprednjaka i bivšeg ministra Bratislava Gašića, na tradicionalan srpski način počeo je da poziva goste na svoju svadbu koja će biti upriličena 18. septembra.

Politika
> 00:00h

On je nabavio čuvenu bukliju, odnosno posebno izrađenu flašu za rakiju kojom se zvanice pozivaju na svadbu i sa svojim bratom Milanom krenuo u pohod! Inače, kako stari običaji nalažu, čuvena buklija ili pljoska se napuni rakijom, okiti cvećem i svadbarskim peškirima i sa njom u rukama se pozivaju rodbina, komšije i prijatelji na slavlje.

SVADBA, SVADBA Kad Gašić ženi sina nema da fali!

Pri dolasku u dom, domaćin sačeka pozivara i onda se razmenjuju zdravice, oglasi veselje i končano pozove na slavlje. Domaćin popije iz buklije, nazdravi, i tako odgovara potvrdno na poziv. Buklija se dopuni rakijom i pozivar ide dalje.

OTVORIO SE: Verio se Gašićev sin, prsten vredan 2.000 evra

Inače, kako smo već pisali, na ovoj svadbi biće više stotina zvanica, a ona će biti upriličena pod šatorom u blizini porodične crkve, koju su Gašići podigli na brdu Bagdala u rodnom Kruševcu. Mladence će venčati vladika kruševački David.

(Alo)