Foto: Fonet

Povodom Kroacija foruma

MILANOVIĆ: Ekonomski odnosi sa Srbijom su odlični

ZAGREB - Predsednik hrvatske Socijaldemokratske partije (SDP) i lider Narodne koalicije Zoran Milanović izjavio je u utorak da su ekonomski odnosi Srbije i Hrvatske odlični i da posete srpskih zvaničnika Dubrovniku ili Glini tu neće ništa promeniti.

Hrvatska
> 16:28h

"U tom smislu hrvatski preduzetnici dobro rade, a dolazak Vučića ili Nikolića u Dubrovnik ili Glinu neće ništa promeniti", rekao je Milanović na molbu da prokomentariše odnose Hrvatske i Srbije i najavljenu posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Dubrovniku, prenosi Hina.

Milanović, koji je posetio sever Hrvatske, nije želeo da komentariše sastanak dva braniteljska udruženja u Zagrebu u vezi zakona Srbije o univerzalnoj jurisdikciji nad ratnim zločnima, kratko rekavši da su njegovi stavovi oko posebnih zakona Srbije jasni.

Branitelji su ranije u utorak apelovali na hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović da im ugovori susret sa srpskim premijerom, a posle toga su sa Milanovićem razgovarali o, kako su naveli, odnosima sa Srbijom i poglavljima 23 i 24.

Hrvatski branitelji saopštili su da insistiraju na dijalogu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, smatrajući da je to jedini siguran način da se dođe do konkretih rezultata, apeluju na smirivanje tenzija u odnosima sa Srbijom, a hrvatske političare pozivaju da se ne služe huškačkim jezikom.

Vučić je juče rekao da još nije doneo odluku o tome da li će učestvovati na Kroacija samitu u Dubrovniku.

"Nisam još doneo konačnu odluku, samo zato što ne vidim šta bismo supstancijalno mogli da uradimo. Ali sam uvek spreman za razgovor", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.