Foto: Beoinfo

Završeno popločavanje Vuka Karadžića i platoa kod Crvenog petla

BEOGRAD POSTAJE RAJ ZA PEŠAKE: Popločana Zmaj Jovina, plato ispred Pošte od danas pešačka zona!

BEOGRAD - Rekonstrukcija dela Zmaj Jovine ulice u centru Beograda završena je i plato ispred Pošte, od Ulice Vase Čarapića do Čika Ljubine, od danas je deo pešačke zone.

Beograd
> 00:00h

Gradski urbanista Milutin Folić rekao je da je to deo pešačke zone na čijem se proširenju radi i podsetio da je završeno popločavanje Ulice Vuka Karadžića i platoa Kod Crvenog petla.

"Popločavanjem Zmaj Jovine ulice, popravljen je i deo Čika Ljubine ulice, tako da sa tri drveta i novim klupama ovaj deo šetališta postaje manji trg", rekao je Folić.

Po njegovim rečima, sledi popločavanje dela Obilićevog venca, Sremske i Ulice maršala Birjuzova gde će biti zabranjeno parkiranje."Kroz ove projekte menjamo hijerarhiju u saobraćaju, a prioritet imaju pešaci, biciklisti, GSP, pa tek onda automobili", istakao je Folić i najavio da će se septembra nastaviti rekonstrukcija Kosančićevog venca.

"Na taj način pešačka zona Knez Mihailove ulice dobiće četiri funkcionalne celine, a turistima i pešacima biće omogućeo spuštanje do reke, preko Karadjordjeve ulice, na Savsko šetalište", rekao je Folić.On je dodao da je u toku izrada planova primarne mreže biciklističkih staza u centru grada.