Foto: Printscreen Vijesti.me/Luka Zeković

dobro se završilo

DRAMA IZNAD PODGORICE: Avionu iz Ciriha pukla guma, uspeo nekako da sleti!

PODGORICA - Na današnjem letu Montenegro Airlinesa iz Ciriha ka Podgorici, posle poletanja, piloti Montenegro Airlinesa su dobili svetlosno upozorenje da je došlo do oštećenja na stajnom trapu.

Crna Gora
> 19:12h

"Kapetani su prilikom prilaska aerodromu Podgorica, postupili po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama. Vizuelnom proverom utvrđeno je oštećenje unutrašnje gume stajnog trapa. Procedura nalaže da avion bude u holdingu (kruženju) oko aerodroma neko vreme, kako bi potrošio višak goriva i postigao težinu dozvoljenu za sletanje.

Avion je kružio iznad Podgorice 15 minuta, a zatim se avion bezbedno prizemljio", saopšteno je iz kompanije. Kako se navodi u saopštenju, sve službe Montenegro Airlinesa, Aerodroma Crne Gore, Kontrole letjenja i Agencije za civilno vazduhoplovstvo su bile u stanju pripravnosti, kako bezbedonosne procedure u ovakvim situacijama i nalažu.

"Posle sletanja, mehaničari Montenegro Airlinesa su zamenili unutrašnje gume na stajnom trapu. Avion će biti vraćen u saobraćaj u najkraćem roku, već tokom popodnevnih časova", zaključuje se.