Foto: Reuters

Odlučeno žrebom u Njujorku

GOROSTASNI POLJAK PRVA PREPREKA BROJU 1: Novak protiv Janovica u prvom kolu US opena

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igraće protiv u prvom kolu poslednjeg gren slem turnira sezone, Ju-Es opena protiv Poljaka Jiržija Janovica, odlučeno je žrebom u Njujorku.

Tenis
> 07:08h

Janovic je trenutno 228. teniser sveta, a nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića. Poljak ima 25 godina, visok je 204 centimetara i težak je 91 kilogram. Janovic je najbolji plasman imao pre tri godine kada je bio 14. teniser sveta. Đoković će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča Jirži Veseli - kvalifikant. Đoković i Veseli su igrali ove godine u Monte Karlu, a Čeh je pobedio 2:1.

Drugi teniser sveta Endi Marej igraće u prvom kolu protiv Lukasa Rosola. Đoković i Marej ne mogu da se sastanu pre finala. U Novakovoj polovini žreba je i Španac Rafael Nadal, a njihov susret je moguć tek u polufinalu Ju-Es opena. Projektovani parovi četvrtfinala su: Đoković - Čilić Nadal - Raonić Marej - Nišikori Vavrinka - Tim
Viktor Troicki će se sastati sa Raduom Albotom, rival Dušana Lajovića je Francuz Benoa Per, dok Janko Tipsarević igra protiv Amerikanca Sema Kverija. Biće to Novakovo 12. učešće na Otvorenom prvenstvu SAD, gde je do sada odigrao 66 mečeva uz bilans od 57-9. U 11. dosadašnjih učešća u Njujorku Novak je dva puta trijumfovao (2011. i 2015. godine), a čak četiri puta je bio finalista (2007, 2010, 2012. i 2013. godine).
Novak je pre godinu dana u finalu pobedio Rodžera Federera rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.
Ju-Es open biće igran od 29. avgusta do 11. septembra.
Ana Ivanović igraće u prvom kolu protiv Čehinje Denise Alertove. U slučaju pobede u drugom kolu igraće saboljom iz duela Karin Knap (Italija) - Johana Larson (Švedska). Rivalka Jelene Janković u prvom kolu biće Kolumbijka Marijana Duke Marino. Obe srpske teniserke su u istoj polovini žreba kao i najbolja igračica sveta Serena Vilijams, koja će se u prvom kolu sastati sa Ekaterinom Makarovom.