Foto: Promo

DOMAĆINSKI Lider JS primio čak 1.500 građana za dan

Palma Jagodincima podelio brdo para!

HUMANO Predsednik Skupštine Jagodine nastavio tradiciju – organizovao prijem za sugrađane, koji su najčešće dobijali od dve do 10.000 dinara

Politika
> 00:00h

Čak oko 1.500 građana sa teritorije Jagodine bilo je juče na prijemu za građane koji već 12 godina organizuje jagodinska lokalna samouprava, a pokretač je lider JS i predsednik Skupštine tog grada Dragan Marković Palma. - Ranijih godina smo prijem građana organizovali svakog poslednjeg petka u mesecu, a sada nekoliko puta godišnje. Uskoro je početak nove školske godine i hoćemo da pomognemo porodicama. Danas smo davali od 2.000 do 10.000 dinara i najveći broj korisnika su upravo porodice koje imaju školsku decu, kao i stariji i bolesni ljudi kojima je potreban novac za lekove - rekao je Palma. On je podsetio da je Jagodina jedina lokalna samouprava u Srbiji koja organizuje ovakve prijeme.

- Pare obezbeđujemo štednjom. Već 12 godina članovi Gradskog veća ne primaju plate, nema nadoknade za članove nadzornih odbora, putnih troškova, dnevnica, i na taj način godišnje štedimo između osam i 12 miliona dinara i time pomažemo ljudima - naglasio je Marković i izrazio zadovoljstvo što sve manji broj građana dolazi kod njega da traži posao.

- Imamo šest fabrika koje rade, a do kraja godine biće otvoreno još 400 radnih mesta u italijanskoj fabrici AUNDE, koja proizvodi sedišta za automobile. U drugoj polovini septembra biće postavljen kamen temeljac za proširenje te fabrike, jer su potpisali novi ugovor s „Mercedesom“. Imamo još tri fabrike s kojima smo potpisali ugovor i one treba da započnu da grade svoje pogone. Zato pozivam građane Jagodine da se, ukoliko traže posao, jave u jednu od italijanskih fabrika u našem gradu. Te fabrike imaju svetsko tržište, što znači da imaju dobru budućnost, a zaposleni u njima sigurnost - poručio je Marković.

Šta najčešće traže POSAO I LEČENJE NAJVEĆA MUKA Podsetimo, lider JS Dragan Marković Palma tradiciju prijema građana započeo je još pre 12 godina. Ranijih godina Jagodinci su mogli da dođu po pomoć svakog poslednjeg petka u mesecu, a sada nekoliko puta godišnje. Inače, najčešći problemi građana bili su posao, novac za lečenje, školske knjige...