Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Policijska istraga u toku

BOMBOM NA DIREKTORA TELEVIZIJE U PRIŠTINI: Snažna eksplozija potresla naselje Matičane

PRIŠTINA - Na kuću generalnog direktora RTK Mentora Šalje u Prištini bačena je eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba.

Crna Hronika
> 20:42h

Eksplozivna naprava bačena je sinoć oko 22 sata iza kuće, a policijska istraga je u toku i za sada nema više informacija.

Šalja je za RTK potvrdio da je na njegovu kuću, koja se nalazi u prištinskom naselju Matičane, bačena eksplozivna naprava za koju se pretpostavlja da je ručna bomba. Prema njegovim rečima, eksplozija je bila snažna, a bomba je bačena iza kuće.

"Eksplozija je bila snažna i uznemirila je celo naselje, bačena je iza moje kuće u trenutku dok je cela porodica bila u kući. Srećom niko nije povređen", rekao je Šalja.

On je takođe potvrdio da je policija pronašla eksploziv, ali još uvek nije potvrđeno o čemu se tačno radi.To je drugi napad na RTK nakon što je pre nekoliko dana bačena granata u dvorište zgrade RTK. Povređenih nije bilo.

Kancelarija za KiM osudila napad

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudila bombaški napad na kuću direktora Radio-televizije Kosova Mentora Šalje i izrazila zabrinutost zbog eskalacije nasilja i ekstremizma na Kosovu. U saopštenju, Kancelarija je navela da se napad na Šaljinu kuću, posle nedavnog aktiviranja eksplozivne naprave ispred zgrade RTK, "ne može tumačiti drugačije nego kao nastavak kampanje zastrašivanja medija na Kosovu i Metohiji, kako ne bi izveštavali o surovoj stvarnosti i dogadjajima poput jučerašnjeg antisrpskog protesta u Mušutištu". Dodaje se da kontinuirano zastrašivanje medija i novinara na Kosovu i Metohiji ima za cilj "zataškavanje istine o korupciji, organizovanom kriminalu, aktivnostima kriminalno-paravojnih klanova i jačanju ekstremizma u pokrajini".