Foto: Ministarstvo Odbrane

Počast za mladu tekvondistkinju

MINISTAR ODBRANE PRIMIO SREBRNU OLIMPIJKU: Tijanin otac rekao da tek sad očekuje medalje

Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je danas srebrnu olimpijku iz Rija Tijanu Bogdanović, članicu tekvondo reprezentacije Srbije, kojoj je čestitao osvajanje srebrne medalje i poželeo mnogo uspeha i sreće u daljoj sportskoj karijeri.

Rio 2016
> 04:12h

"Tvoja srebrna medalja je za nas zlato i ti si dokazala da je Srbija, osim ostalog, zemlja sjajnih sportista. Istinski smo ponosni na rezultat koji si postigla. U jakoj konkurenciji srebrna medalja je veliko postignuće i potpuno sam uveren da ćeš nam u budućnosti doneti nova zlatna odličja," rekao je ministar Bogdanovićevoj sa kojom su u došli i njeni roditelji, sestre, brat i trener Dragan Jović. Đorđević je izrazio uverenje da će se već na sledećoj olimpijadi slušati himna Srbije i dodao da je sada najvažnije razvijati pobednički duh od koga će „strepeti“ protivnice. Ministar se u razgovoru s Tijaninim trenerom raspitivao za uslove u kojima treniraju naši tekvondo takmičari. On je pohvalio dosadašnji rad u reprezentaciji i poželeo da se i ubuduće radi dobro i požrtvovano kao i do sada, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Bavljenje borilačkim veštinama je veoma značajno, ne samo za vojsku, već i za celo društvo, baš kao i bavljenje sportom uopšte. Upravo zbog toga, društvo poklanja pažnju najboljim sportistima a mi ćemo nastojati da tekvondo postane deo obuke naših pripadnika, kao što su džudo i karate" rekao je Đorjdević. On je izrazio nadu da će već sledeće godine u obuku biti uvršteni i streličarstvo i streljačka disciplina leteće mete, budući da ti olimpijski sportovi imaju veze sa vojskom i vojnom obukom. Zahvalivši ministru na prijemu, Tijanin otac Bratislav, inače, potpukovnik Vojske Srbije, rekao je da se bavljenje sportom u njegovoj porodici podrazumeva i da od Tijane tek očekuju medalje. Prošle nedelje u Komandi RV i PVO priređen je prijem i za srebrnu odbojkašicu iz Rija Bjanku Bušu, koja je, takođe, ćerka pripadnika Vojske Srbije i koju će ministar Đorđević sledeću primiti.