Foto: Damir Dervišagić

Nova glavna uloga

POSLE BEKVALČEVE, REDITELJ PONOVO ŠOKIRAO: Zvezda Granda u ulozi Apisa!

U glavnoj ulozi Dragutina Dimitrijevića Apisa, pored našeg vodećeg glumca KPGT-a Lazara Jovanova, oprobaće se i pobednik Zvezda Granda 2007. godine Dušan Svilar, otkrio je reditelj Ljubiša Ristić.

Stars
> 00:00h

Nakon 33 godine Beograđani će ponovo imati priliku da pogledaju čuvenu predstavu "Tajna Crne ruke" reditelja Ljubiše Ristića.

Medijska prašina koja se podigla oko informacije da će se u ulozi Drage Mašin naći pop pevačica Nataša Bekvalac, Ristiću nimalo ne smeta, naprotiv, reditelj već uveliko održava baletske i glumačke audicije, i priprema taj grandiozni muzičko-scenski spektakl, čije je izvođenje zakazano za 9. oktobar na Velikoj sceni Sava Centra.

"Puriša Đorđević i ja ćemo dodati nove pesme, neke ćemo prepraviti, neke ćemo iznova napisati. Muzičkom timu smo pored kompozitora Davora Roka i Gabora Lenđela dodali sestre Nevenu i Bojanu Račić. Takođe imaćemo više muzičara u produkciji i post produkciji. Modernizovaćemo muziku od pre 33 godine, kako bi ona savremenije i bogatije zvučala. Takođe dodajemo scene i likove, posle tri decenije ipak više znamo o onome što je bilo pre 100 godina. Iako je taj komad uvek aktuelan, svakako će biti prilagođen i još zanimljiviji današnjoj publici", izjavio je Ristić.

Foto Dragana Udovičić

Potvrdivši informaciju da će se pevačica Nataša Bekvalac naći u ulozi Drage Mašin, on je istakao da će njena alternacija izazvati još burnije reakcije, ali se ona još uvek drži u tajnosti. Ipak, Ristić je otkrio neke nove detalje.

"Glavnu ulogu Dragutina Dimitrijevića Apisa, zajedno sa našim vodećim glumcem KPGT-a Lazarom Jovanovim, sprema pobednik Zvezda Granda 2007. godine Dušan Svilar. On je mladić koji je u međuvremenu napustio estradu. Završio je muzičku akademiju, na kojoj tvrde da se 15 godina nije pojavio takav tenor na našem Konzervatorijumu. On je školovan operski pevač, a ovo će mu biti prva velika uloga na pravoj sceni. Posebno se radujem da jedan tako talentovan mlad čovek, koji sjajno izgleda za tu ulogu i fantastično peva, bude moj đak mesec dana i da ga ja spremim za scenu i glumu", objašnjava Ristić.

Ristić je dodao da će rad na toj predstavi biti izuzetno zahtevan za muzičke umetnike, ali i da će se u "Tajni Crne ruke" naći još profesionalnih pevača koji će se oprobati kao glumci, dok će ostali glumci morati da zagreju glasne žice.

Foto Dragan Kadić

(Sputnjik)