Foto: Printscreen/Youtube

OTKRIO RAZLOG MALTRETIRANJA: Evo ko je, i šta poručuje Iračanin kojeg su maloletnici šutirali u Nišu

- Poštujem svakog čoveka, i mladog i starog. Neću da prijavljujem i tužim maloletnike koji su me udarali i maltretirali. Sve im opraštam, to su deca. Samo, ne bi trebalo da su na ulici.

Srbija
> 17:24h

Ovako govori Kefah Albestan (56), koga Nišlije od milošte zovu Kifla, Iračanin koji već 35 godina živi u Nišu, a koga su na ulici pre nekoliko dana maltretirala i polivala vodom četvorica maloletnih dečaka naočigled prolaznika. Scenu je sasvim slučajno snimio jedan niški kamerman koji je beležio dešavanja na Trgu kralja Milana u vreme Nišvil džez festivala pa su tako nemile scene osvanule na Jutjubu.

- Tražili su mi pare. Rekao sam: „Nemam, ne dam.“ Onda su me napali i počeli da šutiraju i sapliću. Šta da radim, to su još deca. Neću nikog da prijavljujem. Ne znam što ih ne smeste u neki dom, nije im mesto na ulici. Viđam ih na pijaci, dođu i prave lom. Protrče i ukradu po nešto sa tezge - priča Kifla koji već 25 godina prodaje povrće na Tvrđavskoj pijaci.

Foto: Youtube Printscreen

Iz rodnog Iraka došao je 1981. da studira zaštitu na radu u Nišu. A onda se, kaže, zaljubio i zauvek ostao.

- Rođen sam u Kirkuku na severu Iraka. Došao sam u Niš da studiram, ali studije nisam završio. Zaljubio sam se u današnju suprugu Milenu, oženio i dobio ćerku. Ostao sam u Nišu, iako mi malo nedostaje moj Irak. Imam tamo majku, dve sestre, brata i mnogo rođaka. Poslednji put sam bio 1987. Imam tamo i unuke koji su se već oženili, a nisam ih video. Čujemo se redovno telefonom. Biće prilike jednog dana i da se vidimo, nadam se - kaže Kifla. Incident koji se desio nije mu pokvario utisak o Srbiji.

- Volim Niš i Srbiju. Lepo mi je ovde. Poštujem sve ljude i poštuju me prijatelji i poznanici. Dosad nisam imao nikada nijedan konflikt ni sa kim. Živim pošteno od toga što zaradim na pijaci - priča Kifla.

Dobar i poštovan čovek

Prodavce koji ga poznaju šokirala je vest da je Kefah napadnut, jer ga znaju kao miroljubivog čoveka.

-On je dobar čovek, poštovan, nikada se nije svađao ni sa kim. Sa svakim je drugar - kaže pijačni prodavac Dragoslav Stoiljković.

Vladimir Serafimović potvrđuje njegove reči.

- Kifla je veoma korektan. Dobar je čovek i lepo se šalimo svakog dana. Iznenadilo me to što mu se desilo - kaže Serafimović.

(Blic)