Foto: Aleksandar Jovanović

Od kuće do posla i od posla do kuće stići je nemoguće

HAOS U BEOGRADU: Popravlja se čak 50 ulica u gradu

Tokom leta u gradu ne samo da nije bilo građana nego je prava retkost bila videti i putare. Početkom ovog meseca i jedni i drugi su izašli na ulice

Beograd
> 16:16h

Beogradski putari kao da su čekali da se završe godišnji odmori i da se ljudi vrate u grad, pa da tek onda započnu obimnije radove širom prestonice. Zato je u Beogradu nastao totalni haos, te gotovo da nema dela grada u kom ne dolazi do saobraćajnog kolapsa. Tokom jula i avgusta grad je bio polupust - reklo bi se idealan za putare - ali oni u tome kao da nisu videli priliku za radove već su čekali septembar da s punom opremom izađu na ulice i krenu da ih prekopavaju...

Sad su našli... Prošli odmori, sad da se radi

Redovno održavanje Vozačima ne ostaje ništa drugo nego da se strpe i da krenu bar petnaestak minuta ranije gde god da su pošli. U „Beograd putu“ kažu da trenutno izvode radove na oko 50 lokacija na gotovo svim beogradskim opštinama. Odbacuju tvrdnju da su se putari na ulicama iznenada pojavili tek ovih dana i tvrde upravo suprotno. - Na najvećem broju lokacija reč je o redovnom održavanju, sanaciji oštećenja nastalih radom drugih preduzeća i krpljenju udarnih rupa. U dogovoru s investitorom, Direkcijom za puteve, nastojali smo da radove na većini velikih gradilišta završimo do 1. septembra kako bismo sprečili stvaranje gužvi - navode u ovom preduzeću.

Letos nije vremena za popravke... Radovi oko Pančevačkog mosta

Gubljenje živaca - Celo leto skoro da nismo ni viđali putare, vozili smo po rupama i neravnim putevima, a sad su se, evo, odjednom stvorili. Osim što će im trebati više vremena da stignu tamo gde su pošli, vozači moraju da se pripreme i na to da će mnogo živaca izgubiti u putu. Takođe, problem je što su i temperature velike, pa to stvara dodatnu nervozu - priča nervozno jedan beogradski taksista.

Nije haos samo zbog saobraćaja čišćenje kanalizacije GOV.A IZ SKUPŠTINE BLOKIRALA ULICE U CENTRU U samom centru grada juče je došlo do pravog kolapsa, i to baš kod Narodne skupštine, a razlog za to su - fekalije. Naime, „Beogradski vodovod i kanalizacija“ ispirali su kanalizacionu mrežu u delu kod Skupštine i vršili sanaciju defekta u Kosovskoj ulici. Zato je ta ulica, u delu od Vlajkovićeve do Palmotićeve potpuno zatvorena za saobraćaj i tako će ostati do sutra u 20 časova.

Letos nije vremena za popravke... Radovi oko Pančevačkog mosta

Gužva u najavi ZATVARA SE PANČEVAČKI MOST Saobraćaj na rampi petlje Pančevačkog puta iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu zatvoren je sinoć u 23 časa zbog rekonstrukcije dva nadvožnjaka. Zvanično nije navedeno kad će petlja biti otpetljana.