Foto: Profimedia

I zvanično frau Švajnštajger

DANKE DOJČLAND: Ana Ivanović postala Nemica!

Teniserka je pre dve nedelje dobila nemački pasoš i državljanstvo, što znači da je čekala mesec dana kao i sav ostali svet

Tenis
> 00:00h

Kada je manekenka Adrijana Lima, (sad već bivša) supruga košarkaša Marka Jarića, pre šest godina dobila srpski pasoš, primio ju je lično tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i vest je bila na svim naslovnim stranama. Pre dve nedelje u Nemačkoj je pasoš te zemlje, kao i državljanstvo dobila najbolja srpska teniserka Ana Ivanović, udata za fudbalskog maga Bastijana Švajnštajgera, ali taj čin je prošao bez pompe!

- U Nemačkoj nema ni po babu, ni po stričevima! Ana je morala da čeka na proceduru kao i ostali građani. Taj proces traje oko mesec dana i njoj je pasoš završen u tom roku. Iako je Švajni maltene bog u Nemačkoj, pogotovo u Minhenu, nije urgirao da predmet njegove supruge bude prioritet. To je završeno pre dve nedelje i Ana je od tada i zvanično državljanin Nemačke - kaže izvor Kurira blizak tenisko-fudbalskom paru. Sada supružnici mogu mirno da putuju i uživaju na svim kontinentima jer prema najnovijim istraživanjima, sa putnom ispravom Nemačke bez vize se može ući u čak 177 od 218 država, čime je sa prvog mesta potisnut američki pasoš.

Ali iako našoj teniserki u ispravama piše Ana Švajnštajger, ona je ipak odlučila da se na teniskim turnirima i profesionalno i dalje predstavlja kao Ana Ivanović. LJ. S.