Foto: Youtube

Majka i dete u šoku

(VIDEO) LEKARI ŠAMARALI I DAVILI DEČAKA (7): Nečuveni skandal u makedonskoj bolnici!

Umesto anestezije, sedmogodišnji dečak Edin Vitanovski iz makedonskog grada Berova dobio je batine od lekara ortopedskog odeljenja Kliničke bolnice u Štipu gde ga je majka Telkizea dovela da mu doktori nameste slomljenu ruku.

Severna Makedonija
> 00:00h

Dežurni lekari su dečaka, kako je ispričala njegova majka, tokom pokušaja da mu nameste slomljenu ruku bez anestezije, udarali po licu nanoseći mu ozbiljne povrede.

– Rekli su mi da uđem unutra, i ja sam ušla. Nisu mogli da mu stave anesteziju, pa su mi onda rekli da izađem. Spolja, iz hodnika sam čula dete kako vrišti i doziva me. Kada sam ušla videla sam mu krvava usta i modrice po licu, a jedan doktor ga je držao za grlo da ne vrišti, kaže majka dečaka Edina.

Ovaj skandalozan slučaj se dogodio 30. avgusta oko 22 časa. Majka i dete su još uvek u šoku zbog nehumanog odnosa lekara od kojih su zatražili pomoć. Zato je majka dečaka Telkizea Vitanovska incident prijavila policiji.

– To je sramota, da ga dva doktora tuku. Od jednoga je dobijao šamare, a od drugoga koji ga je udarao zaradio je modrice. Mogu samo da zamislim kakve bolove je trpelo moje dete, što od slomljene ruke, što od batina lekara – kaže Vitanovska.

U policiji u Štipu su potvrdili incident, a tenutno rade na kompletiranju slučaja. U Kliničkoj bolnici negiraju bilo kakvo nasilje nad detetom, uprkos fotografijama koje je pred kamerama TV Star pokazala njegova majka na kojima se vide modrice po licu deteta.

– Dete je pregledao doktor specijalista ortoped, koji je konstatovao da je slomljena leva podlaktica. Naloženo je da se napravi repozicija sa tegljenjem ruke, i ona je završena profesionalno – izjavila je Marina Šumanska, portparol Kliničke bolnice u Štipu.

(Telegraf)