Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ: Prohodnost puteva dobra, ali prilagodite brzinu zbog najavljenih pljuskova

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je jutros da vozače očekuju dobra prohodnost puteva, ali da su prema najavama metereologa kasnije tokom dana moguće obilnije padavine što će otežati vožnju.

Društvo
> 13:56h

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima Srbije, na putničkim terminalima, nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Od danas, na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica Maradik 2 (Beograd) – Maradik, zbog radova na redovnom održavanju mosta preko kanala kod petlje Maradik biće izmenjen saobraćaj a za veme radova, saobraćaj će se odvijati jednom trakom mosta, saopštio je AMSS.

Dodaje se da će od danas, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), na nadvožnjaku preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac, deonica Niš (Severni bulevar) – Niš (Trupale), usled radova na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije, doći do izmene režima saobraćaja, u smeru Beograd-Niš.

"Za vreme radova, za saobraćaj će biti zatvorena desna traka, a saobraćaj će biti preusmeren u levu traku, smera Beograd-Niš. Radovi će se, okvirno, izvoditi do 25. novembra i biće obezbedjeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom", navedeno je u saopštenju.

Na raskrsnici broj 1, spoj državnog puta II A reda broj 160 i državnog puta I B reda broj 27 danas počinju radovi na poboljšanju raskrsnice-opasnog mesta u Svilajncu.

U toku radova, saobraćaj će se sa državnog puta I B reda broj 27, preusmeravati sa raskrsnice na državni put II A reda broj 160 preko gradskih ulica: Cara Dušana, Kneza Lazara, Mišarske, Dimitrija Tucovića na državni put II A reda broj 162: ulice Prilepske, Nadežde Petrović, Hajduk Veljkove, na Ulicu kralja Petra I.

Kretanje vozila iz suprotnog pravca, predvidjeno je istom trasom, nakon preusmeravanja vozila sa raskrsnice ulica Hajduk Veljkova i Kralja Petra I.