Foto: Beta

Uviđaj u toku

VANDALIZAM U OSNOVNOJ ŠKOLI U HRVATSKOJ: Učenici izazvali požar da ne bi išli na nastavu?

Umesto uzbuđenja, smeha i druženja na prvi dan škole, učenike Osnovne škole Ljudevita Gaja u Zaprešiću juče su ispred školskih vrata dočekali policija i vatrogasci.

Hrvatska
> 00:00h

Deca su morala da se vrate kući jer u njihovoj školi nastava juče nije mogla da se održi. Unutra se nije moglo ni disati od silnog dima i čađi od požara koji je izbio u ranim jutarnjim satima.

Nepoznati počinioci provalili su u školu i zapalili kabinet profesora fizičkog i svlačionice u sklopu sportske dvorane, a u zbornici i ostalim kancelarijama škole sve su stvari bile razbacane i u neredu.

"Dojavu smo primili u 5.25 sati, a zatekli smo dva požara koja su brzo stavljena pod kontrolu. Srećom, tamo nije bilo nikoga pa je šteta samo materijalna", rekao je vatrogasac Damir Čičko. Iz policije su potvrdili da je u školu provaljeno i da je požar najverovatnije podmetnut.

"Situacija zapravo više upućuje na čin vandalizma. Podnesena je i krivična prijava "izjavio je Ivan Potnar iz policije.

Žena koja živi prekoputa škole rekla je da je u večernjim satima videla decu kako hodaju po krovu škole, što ne mora biti povezano s požarom, ali upućuje na to da osnovnoj školi može pristupiti bilo ko i bilo kada.

Neki sumnjaju i na to da su požar podmetnuli učenici kako bi odgodili početak nastave, ali detalji će biti poznati posle uviđaja.

(Jutarnji)