Foto: ASS

Nema stajanja

IVANA POKORILA ZAGREB: Španovićeva rekorderka mitinga u hrvatskoj prestonici!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović slavila je i na Memorijalu Boris Hanžeković u Zagrebu, mitingu iz serije "World Challenge"

Ostali sportovi
> 14:10h

Španovićeva je u Zagrebu letela čak i preko sedam metara, uz malu pomoć vetra je ostvarila rezultat 7,03 metra u šestoj seriji.Ipak, zbog vetra od +2,5 taj skok se ne može priznati i kao rekord mitinga, ali Španovićeva je nadmašila najbolji zagrebački rezultat u istoriji sa 6,96m iz druge serije.

Dosadašnji rekord mitinga od 6,79m bio je u vlasništvu vicešampionke sveta Šare Proktor, koja je sada zauzela treće mesto sa 6.55m. Zanimljivo, svaki Ivanin skok bi bio dovoljan za pobedu, pošto je ona pored pomenuta dva skočila imala skokove i od 6,81m i 6,88m. - Još jedan let preko sedam metara i odlična serija skokova, prelep ambijent na stadionu, povoljan vetar, divna atmosfera, sve u svemu bilo je zadovoljstvo takmičiti se večeras u Zagrebu. A sada jedva čekam da skačem pred domaćoj publikom u Beogradu i da zajedno proslavimo ovu neverovatnu sezonu - rekla je Ivana posle takmičenja.