Foto: Fonet

Prepucavanje

MILANOVIĆ ODBACIO OPTUŽBE HDZ: Moja vlada nije štitila terorizam službi bivše Jugoslavije

Predsednik SDP-a Zoran Milanović odbacio je danas optužbe HDZ da je njegova vlada "štitila državni terorizam bivših jugoslovenskih službi" i dodao da takva retorika stranke, pod vođstvom Andreja Plenkovića, nije uspela da se odmakne od retorike bivšeg predsednika Tomislava Karamarka.

Hrvatska
> 12:14h

"Slušam priče da smo štitili jugoslovenske teroriste, moram priznati da sam više očekivao od tzv. diplomate koji se supersenzibilno vređaju na svaku rečenicu koju izgovorimo, a sami su spremni reći stvari koje idu i dalje od onog što je govorio Karamarko", rekao je Milanović novinarima upitan da komentariše optužbe sa sinoćnjeg završnog mitinga HDZ-a u Splitu.

Upitan da li će se odazvati na sutrašnje predizborno TV sučeljavanje, Milanović nije dao precizan odgovor, preneli su hrvatski mediji.

"Nisam još planirao, niti razgovarao s kolegama iz Narodne koalicije. U ovom trenutku imam drugih obaveza, ne znam", odgovorio je.

Za ankete po kojima je sasvim mala prednost Narodne koalicije u odnosu na HDZ, rekao je da su rađene u prošlom mesecu, te da je sada prisutan trend rasta Narodne koalicije.

Biće, kaže, zadovoljan ako se taj rezultat pokaže na izborima.