Uživali u boemskoj četvrti

(KURIR TV) HRVATI SE VESELE U SKADARLIJI: Beograđanka i Šaban Šaulić po želji 2Cellos

Poznati dvojac sastava "2Cellos", orkestar je pozdravio kolege hitom "S namerom dođoh u veliki grad", po želji dečka Jelene Rozge. Stjepanu Hauseru su na uvce svirali "Beograđanku" od Halida Bešlića, zbog čega je zakitio harmonikaša u Skadarliji.

Pop kultura
> 00:00h

Pauzu na svetskog turneji slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser iz sastava "2Cellos" iskoristili su da posete Beograd i da svrate na ručak u Skadarliju, čuvenu boemsku četvrt u srcu prestonice. Mladi umetnici stigli su u Srbiju da bi razgovarali s medijima i najavili za 25. mart sledeće godine spektakl u Kombankareni.

Nakon što su naručili jela sa roštilja, prišao je orkestar da pozdravi kolege. Muzičari su pozdravili Luku njegovom omiljenom pesmom Šabana Šaulića "S namerom dođoh u veliki grad".

Neko iz društva čelista se uhvatio za novčanik, a onda je došao red da se svira nešto za Stjepana, dečka pevačice Jelene Rozge.

"Za mene može nešto od Halida Bešlića", rekao je Hauser. Orkestar je zasvirao čuvenu "Beograđanku", a ostali smo zatečeni kojoj svojoj bivšoj ljubavi iz Srbije je ovu pesmu posvetio muzičar koji često nastupa i s Oliverom Dragojevićem.

Momci trenutno rade na četvrtom studijskom albumu, na kojem će ugostiti jedan od najpoznatijih orkestara na svetu, Londonski simfonijski orkestar. Sviraće se samo veliki filmski hitovi.

(Lj.R.)