Foto: Nebojša Mandić

Ko bubice

DAČIĆ ZAVEO RED U PARTIJI: Bukvica lidera SPS daje rezultate

Socijalisti koji su kritikovali rad stranke naprasno zaćutali pošto im je šef poručio da idu iz partije ako im se ne dopada

Politika
> 00:00h

Iako su do juče iznosili kritike na rad Socijalističke partije Srbije, ali i kadriranja unutar nje, najviši funkcioneri naprasno su ućutali, i to posle famozne sednice Predsedništva SPS, na kojoj im je lider stranke Ivica Dačić očitao bukvicu. - Kome se ne sviđa, može da ide - poručio im je, a svi funkcioneri SPS s kojima smo razgovarali tvrde da se ne pronalaze u toj šefovoj poruci. Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica, koji je i najviše kritikovao rad i put SPS, kaže da se nije pronašao u Dačićevim rečima. - Samo hoću da se uvede disciplina u sve segmente u partiji, kako u finansijama tako i u kadrovisanju, i hoću da se partija spremi za predsedničke izbore - kazao je Tončev.

Prema rečima Dijane Vukomanović, poslanice SPS, prozvani su apsolutno svi funkcioneri i svi moraju da slede odluke organa partije. U suprotnom, navodi, čeka ih „politika širom otvorenih vrata“. - Dačić je tolerantan lider do izvesne mere, ali zna on vrlo dobro SPS, zna on Srbiju i u kriznoj situaciji ume da bude lider čvrste ruke. Uostalom, Dačić se ni u diplomatiji sa svetskim moćnicima ne libi da pokaže čvrst stav Srbije.

Milutin Mrkonjić

Dačić je na sednici Predsedništva SPS upozorio da će primeniti i disciplinske mere u skladu sa statutom naše partije - kaže Vukomanovićeva i dodaje: - Dačić je bio vrlo jasan i glasan, on je predsednik partije i njegova reč je prva i poslednja.

Branko Ružić

Dačiću podrške ne manjka ni od počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića.

- Dajem punu podršku Dačiću za sređivanje stanja u partiji - kazao je Mrkonjić, a na pitanje kakvo je to stanje u partiji, poručio je: - Super, sjajno.
Vladan Zagrađanin

Dačić nije odgovarao na pozive i poruke Kurira.

Ima pomaka KONAČNO IM LEGLA PLATA Možda i nije baš sjajno, ali pomaka svakako ima, jer od tri plate koje kasne zaposlenima u stranci, jedna je pre nekoliko dana legla na njihove račune. - Konačno su zaposleni u stranci primili jednu platu od tri, koliko ukupno kasne. Naravno, očekujemo da nam se zaostale zarade brzo uplate - kaže za Kurir jedan od zaposlenih u centrali SPS.

Paparaco /Vrhuška SPS se okupila u poznatom beogradskom restoranu, ali bez predsednika partije MRKA I RUŽIĆ NA KAFI BEZ ŠEFA Vodeći funkcioneri SPS Milutin Mrkonjić, Branko Ružić i Vladan Zagrađanin okupili su se juče u beogradskom restoranu, ali bez lidera stranke Ivice Dačića. Prema rečima Zagrađanina, slučajno su se našli, a tema razgovora nije bila burna sednica vrha stranke. - Ružić je već bio tamo s doktorom Vladimirom Đukićem i fudbalerom Nikolom Lazetićem, koji je i vlasnik objekta. Mrkonjić i ja smo nešto naše završavali, pa smo svatili na kafu. Posedeli smo kratko i otišli - kaže Zagrađanin za Kurir. Isto nam je tvrdio i Mrkonjić.