Foto: Reuters

Borba za titulu na US openu

(VIDEO) SPEKTAKL U NAJAVI: Sve što niste znali o duelima Đokovića i Vavrinke

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igraće večeras u Njujorku protiv Švajcarca Stana Vavrinke za treću titulu na US openu i ukupno 13. Gren slem trofej u karijeri.

Tenis
> 22:48h

Đoković je ubedljivo prvi na ATP listi, dok je Vavrinka treći teniser sveta. Srpski i švajcarski teniser su odigrali 23 meča u karijeri, a Novak vodi 19:4 u pobedama. Njih dvojica su prvi meč odigrali daleke 2004. na čelendžeru u Ahenu, a slavio je Đoković 6:2, 6:3. Njihov prvih međusobni duel u profesionalnoj konkurenciji bio je na ATP turniru u Umagu. Đoković je u finalu predao meč zbog povrede pri rezultatu 6:6. U naredna 22 duela čak 19 puta je slavio Đoković, ali su uglavnom svi njihovi duelu bili interesantni, neizvesni i zanimljivi. Vavrinka je na Gren slem turnirima dva puta pobedio Đokovića i to 2014. u četvrtfinalu Australijan opena i u finalu Rolan Garosu 2015.

Srbin i Švajcarac nisu igrali ove godine. Srbin će večeras odigrati sedmo finale u Njujorku, a ukupno 21. Gren slem finale u karijeri. Vavrinka prvi put igra za titulu na US openu, a u karijeri je odigrao "samo" dva gren slem finala i oba dobio. On je 2014. osvojio Australijan open, a 2015. Rolan Garos. Đoković je u karijeri osvojio 66 trofeja, a sedam ove godine. On ove godine ima skor od 51/5. Švajcarac je u karijeri osvojio 14 titula, a tri ove sezone u kojoj ima skor od 32/12. Srbin je do sada od nagrada na turnirima zaradio 102.813.310 dolara, a Vavrinka 22.965.264 dolara. "Dugo nisam igrao sa Vavrinkom. On je igrač za velike mečeve. Voli da igra na velikoj sceni protiv velikih igrača i mislim da tada podigne nivo igre. Postaje mnogo bolji. Na početku turnira se mučio, ali je ušao u formu u posljednjih nekoliko mečeva. Izgubio sam od njega u finalu Rolan Garosa i četvrfinalu Australijan opena kada je i osvojio trofeje. On je snažan igrač sa snažnim servisom i može da bude opasan za svakog protivnika", rekao je Đoković i nastavio: "Vavrinka je sjajan, ali, ja se pitam, ja sam broj 1". Finale u Njujorku počinje u 22 sata po srednjeevropskom vremenu.