Foto: Printskrin

Srbin se nije dao zbuniti

(VIDEO) OČI U OČI: Vilander provocirao Đokovića uoči finala US opena, a Nole mu šmekerski odgovorio

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković bio je gost emisije "Gem, set i mec" na Jurosportu, koju vode Barbara Šet i Mats Vilander.

Tenis
> 00:00h

Đoković je sa Barbarom i Matsom pričao o predstojećem finalu US opena protiv Stana Vavrinke. Srbin je prvo odgovorio na pitanje Barbare Šet. "I dalje osećam da imam prostora da igram bolje, ne mislim da igram svoj najbolji tenis, ali nalazim načine da pobedim. Imao sam mnogo dana odmora. Mislim da ako uzmem u obzir moje fizičko stanje pre ovog turnira, bilo je sjajno što sam imao par besplatnih prolaza. Telo na taj način može da mi se odmori, oporavi i pripremi dobro kako bih mogao da se naviknem da podignem nivo igre u poslednjih nekoliko rundi. Jedva čekam finale, koji je najvažniji dan na turniru", odgovorio je Đoković.

Novak i Vavrinka odigrali su 23 meča u karijeri, a Srbin vodi 19:4 u pobedama. Međutim, Vilander je naveo da se Đoković mučio sa Vavrinkom u poslednjim duelima. "Mislim da je to činjenica što smo igrali u poslednjim fazama turnira Gren slema. Vavrinka je teniser koji je sve bolji i bolji kako turnir prolazi. Bio je blizu da izgubi u prvim mečevima na US openu, ali kako je turnir odmicao on je podizao samopouzdanje i igru", naveo je prvi reket sveta.
Vilander je za kraj postavio pitanje Đokoviću da li će biti najbolji teniser svih vremena, kao i da li će oboriti rekord Rodžera Federera po broju osvojenih Gren slem titula. Federer inače ima 17 Gren slem trofeja, a Đoković 12. "Lagao bih ako bih rekao da nemam to negde u svojoj glavi. Svestan sam toga da kako osvajam sve više Gren slemova i turnira, da se bližim tim istorijskim rekordima i uspesima. Međutim, Federer i Nadal još igraju. Pokušavam da ostanem zdrav. Zato što znam ako dam sve od sebe i da imam priliku da pobedim bilo koga na bilo kojoj podlozi, ja želim da budem u mogućnosti da se povežem sa sobom na taj način, da ne dozvolim spekulacijama i različitim mogućnostima da me spreče u tome. To je način na koji sam se ponašao u mojoj karijeri do sada i to je jedini način na koji razmišljam", zaključio je Đoković.