Foto: Profimedia

Skrivena znanja

TALENTOVANI I GENIJALNI: Ovih 8 slavnih ličnosti kriju neverovatne sposobnosti za koje niste znali

Oni su nas već zapanjili svojim talnetom, ali niste znali da to nisu njihove jedine prednosti.

Pop kultura
> 22:16h

1. Džoni Keš

Foto: Profimedia
Legenda kantri muzike, Džoni Keš, aktivno je služio vosjku za vreme Hladnog rata, i to u kontra-obaveštajnoj službi kao kriptograf. Toliko je bio talentovan u razbijanju sovjetskih šifri da je bio jedan od najtraženijih obaveštajaca, a bio je i prvi koji je preneo vest o Staljinovoj smrti.

2. Harison Ford

Foto: Profimedia
Harison Ford se proslavio ulogom Indijane Džonsa, ali mu je prva zapaženija uloga pilota Hana Soloa u Ratovima zvezda, što je adekvatnije obzirom na to da je i u stvarnosti iskusan pilot koji u svoje slobodno vreme vodi spasilačke misije, kao što je prenos namirnica i lekova poplavljenim područjima.

3. Vin Dizel

Foto: Profimedia
Vin Dizel je ostvareni dizajner video igara. Vrlo je iskusan gejmer koji je otvorio i svoju kuću za razvoj, takozvane osme umetnosti, a direktno je radio na gejming adaptaciji svog filma "Ridikovih hronika". Malo je reći da su igrice duplo bolje ocenjene od samih filmskih ostvarenja.

4. Piter Veler

Poznat kao originalan "Robokap" je upravo zaradio doktorat iz istorije umetnosti, a ima i master rimske i renesansne umetnosti.

5. Majkl Džekson

Foto: Profimedia
Majkl je bio nadareni ilustrator, ali kao i ostali njegovi hobiji i ovaj je bio karakterističan, jer su glavni motivi njegovih crteža bile fotelje i stolice sa ljudskim licima. Da, pomalo jezivo.

6. Klint Istvud

Klint i njegov sin
Glumac poznat po ulogama žestokih momaka pisao je ljubavne pesme, ali i muzičku temu svog filma "Neveste okruga Medison". Nije ni čudo što mu je sin Skot ostvareni saksofonista.

7. Brajan Mej

Foto: Profimedia
Gitarista Kvina poznati je astrofizičar, a objavio je i nekoliko naučnih knjiga kojima objašnjava poreklo vasione, odnosno Velikog praska.

8. Kristofer Voken

Foto: AP
Kristofer Voken je kao tinejdžer bio krotitelj lavova. Da, dobro ste pročitali, nije ni čudo što deluje kao da ga ništa ne može uplašiti.