Foto: Profimedia

Surovo preživljavanje

Preko 200 leševa leži na Mont Everestu, a evo kako ih koriste alpinisti (FOTO)

Najviša planina sveta nudi veliki izbor načina na koji može da vas ubije - od propadanja u ledeni ambis, do gušenja usled nedostatka kiseonika

Planeta
> 00:00h

Mont Everesta Tela više od 200 alpinista danas leže na padinama Mont Everesta, a neka od njih mogu se videti kako vire iz snega duž alpinističkih staza.

Uprkos opasnostima koje na najvišoj planini sveta neprestano vrebaju iz svih pravaca, alpinisti i dalje masovno dolaze u nadi da će osvojiti legendarni vrh. Kako je veliki broj leševa otkriven duž ruta kojima prolaze grupe, mnogi od njih su dobili nadimke i penjačima služe kao svojevrsni orijentiri.

Tako na primer telo indijskog alpiniste prozvanog "Zelene čizme, koji je preminuo 1996. godine, nalazi se u blizini pećine pored koje se mora proći na putu ka vrhu. Alpinisti koriste njegove upečatljive zelene čizme kako bi odredili koliko im još treba do vrha. Pročitajte još na portalu Newsweek:

Upale, karcinomi i meci: Kratka istorija zdravlja američkih predsednika (FOTO)

Kako da studenta učinite srećnim: Dajte mu da uradi selfi! Zna se gde je "dolče vita": Ovo je mapa stope samoubistava u Evropi (FOTO, MAPA)

Deca najbogatije zemlje sveta se zbog gladi okreću prostituciji ​Revolucionarno: Naučnici stvorili život iz neoplođenog jajeta