Foto: Reuters Srdjan Zivulovic 11 9 2016

Odlazak

MILANOVIĆ SE OPROSTIO OD POLITIKE: Baviću se nekim kreativnijim poslom

Odlazeći predsednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović potvrdio je danas da odlazi sa čela stranke i da će se u budućnosti baviti nekim drugim, kako je rekao, kreativnijim poslom.

Hrvatska
> 00:08h

Današnjom sednicom stranačkog Predsedništva ne predsedava jer bi, dodao je, svaka njegova intervencija mogla biti protumačena kao podrška nekom od kandidata za njegovog naslednika.

A podržaće, kaže, ko god da to bude jer SDP ima veoma dobru ekipu.

"Hrvatskoj je potrebna stabilna vlada, a SDP mora imati lidera sa srcem i razumom", rekao je Milanović novinarima uoči početka sastanka Predsedništva na kojem će biti pokrenuta inicijativa za izbor njegovog naslednika.

Milanović kaže da oseća i tugu, ali i veliku sreću ne samo zato što odlazi, već zato što je SDP, kako kaže, nešto napravio tokom proteklih godina.

Nekada se, podseća, sa levicom u Hrvatskoj brisao pod, a sada je drugačije.

Potvrdio je da će u početku predvoditi klub zastupnika SDP u Saboru i da će se u budućnosti baviti nekim drugim, kreativnijim poslom.

Upitan da li predsednik stranke može njome rukovoditi ako je dislociran, Milanović je rekao da to nije moguće i da predsednik mora da živi sa strankom i da bude, kako je rekao, duboko u njoj.

"Ne želim to da komentarišem jer me to pitate u vezi sa Piculom i moglo bi biti pogrešno protumačeno", rekao je Milanović.

Evroparlamentarac i kandidat za Milanovićevog naslednika Tonino Picula izjavio je ranije da će, ako pobedi na unutarstranačkim izborima, stranku voditi iz Brisela.