Foto: MUP Srbije

Roba sakrivena u gepeku i na zadnjem sedištu

ZAPLENA KOD BUJANOVCA: Sprečen šverc 130.000 cigareta

Carinici i policajci su 15. septembra 2016. godine sprečili da u zemlju bude prokrijumčaren tovar nelegalnih cigareta u kome se našlo 130.000 cigareta bez akciznih markica.

Crna Hronika
> 00:00h

Krijumčarene cigarete su otkrivene u dubinskoj kontroli u jednom od sela bujanovačke opštine, kada su carinici na poziv kolega iz policije izašli na teren kako bi im pružili asistenciju, saopštila je Uprava carina.

Foto: MUP

Ubrzo je utvrđeno da su saznanja do kojih je policija došla tačna, te da je zaustavljeni automobil ''Audi A4'' bujanovačkih registarskih oznaka prepun cigareta marki ''Merylin slims'' i ''Royal Slims''.

Cigarete, koje su bile namenjene srpskom tržištu, je sa AP KiM pokušao da prokrijumčari 31-godišnji srpski državljanin, albanske nacionalnosti.

Automobil kojim je upravljao bio je prepun cigareta koje su se u kutijama i van njih nalazile u gepeku i na zadnjem sedištu.

S obzirom da vrednost robe prelazi trećinu vrednosti vozila kojim je ona krijumčarena i automobil ''Audi A4'' je privremeno zadržan do okončanja postupka, dodaje se u saopštenju.