Foto: Printskrin/Jutjub

Borac za zaštitnu životne sredine

ZVEZDA SERIJE IGRA PRESTOLA DOLAZI U SRBIJU: Evo zbog čega će posetiti Novi Sad

Nemački glumac Tomas Vlašiha, poznat po ulozi u seriji "Igra prestola" dolazi sutra u Novi Sad na Svetski kongres posvećen zaštiti i očuvanju životne sredine (od 19. do 22. septembra), prvi koji se posle 30 godina održava u nekoj zemlji u jugoistočnoj Evropi.

Pop kultura
> 00:00h

Vlašiha je veliki borac za zaštitu životne sredine i u Novom Sadu će se, zajedno sa drugim renomiranim učesnicima panela, baviti problemima upravljanja otpadom širom sveta.

Njegov domaćin biće Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom Srbije ( SeSWA). Ovaj popularni glumac učestvovao je u dokumentarnim serijalima Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke na temu klimatskih promena, upravljanja otpadom kao i serijalu o migrantima.

Na ISWA Svetskom kongresu 2016., najznačajnijem projektu Međunarodne organizacije za upravljanje čvrstim otpadom, učestvovaće više od 1200 učesnika iz 72 zemlje. Teme kongresa biće klimatske promene, pitanja finansiranja u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže, kao i načini upravljanja otpadom u Srbiji, u regionu i u celom svetu.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) kroz projekat GIZ Impact, jedan je od strateških partnera Kongresa. Konferencija koju GIZ organizuje 20. septembra biće posvećena cirkularnoj ekonomiji.