Potresna ispovest Tutinca

SVE BIH DAO DA JE SPASEM: Očajni otac daje bubreg u zamenu za bubreg za svoju ćerku!

Molim sve ljude da nam pomognu, znam da je teško vreme, ali vaše malo za moju Mukadesu i njenu decu znači život, apeluje Hivzo Rušević.

Društvo
> 00:00h

Mukadesi Rušević (33) iz sela Baćica, nedaleko od Tutina, hitno je potrebna novčana pomoć za transplantaciju bubrega, koja se zbog komplikacija ne može obaviti u Beogradu, a njen otac Hivzo spreman je na najveću žrtvu samo da bi spasao ćerku. Sa teškim oboljenjem Mukadesi se bori već četiri godine. Operacija bi mogla da se obavi u Turskoj, za šta joj je neophodno ne tako nemogućih 28.000 evra, ali pre svega donator. Mukadesa je majka dve devojčice i s njom nismo mogli da razgovaramo, jer od suza nije mogla da izgovori nijednu reč. Hivzo Rušević pokušao je javnosti da prikaže kroz šta sve njegova ćerka svakodnevno prolazi. - Bolovi koje trpi su nepodnošljivi. Poslednjih godinu i po dana svakog drugog dana odlazi na dijalizu. Odlazi u 10 sati, a vraća se naveče u osam. Sve teže podnosi terapiju, nekad do te mere da moramo da je unesemo u kuću jer nema snage - priča Hivzo.

Od suza nije mogla da priča... Mukadesa Rušević

On se svakodnevno bori da ćerki olakša barem poslove u kući i oko dece. Pokušao je da joj donira bubreg, ali lekari su ustanovili da nije kompatibilan. S ljudima dobre volje pokušava da Mukadesu pošalje u Tursku, na kliniku koja će joj pronaći donora, a Hivzo će zauzvrat dati svoj bubreg i 28.000 evra, koje tek treba da sakupi u akciji koju je pokrenuo. - Kao i svaki roditelj, i ja želim najbolje svom detetu, pokušao sam i bubreg da doniram, ali su lekari analizama utvrdili da joj on ne odgovara. Poslednja nada mi je da će se novac sakupiti, a da će joj lekari u Turskoj pronaći odgovarajući bubreg, te da ću i ja donirati svoj bubreg za osobu kojoj bude odgovarao, a operacije će se obaviti u istoj klinici. Molim sve ljude da nam pomognu koliko mogu, znam da je teško vreme i da svi jedva preživljavaju, ali vaše malo za moju Mukadesu i njenu decu znači novi život - rekao je Hivzo Rušević. Mukadesin suprug, i pored teškog stanja u kojem se nalazi njegova supruga, morao je da je ostavi nakratko kako bi u inostranstvu potražio neki posao i zaradio bar deo novca za operaciju na klinici u Turskoj.