Foto: Miloš Jojić, Saša Pavlić

Oduševljeni pobedom Partizana

(VIDEO) TO SE PAMTI CEO ŽIVOT: Evo šta kažu Jojić i Kojić o golovima protiv Zvezde u 90. minutu

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 1:0 u 152. "večitom derbiju" i to golom Leonarda u 89. minutu.

Fudbal
> 22:38h

Ovo nije prvi put da crno-beli do pobede protiv Zvezde stižu u finišu utakmice. Nekada su pobede u finišu večitog derbija Partizanu doneli Mateja Kežman, Almami Moreira, Miloš Jojić i Nemanja Kojić.

Jojić je doneo pobedu Partizanu golom u 90. minutu na 144. derbiju. On je sada član Kelna. "Derbi kao i svaki, pun tenzije, nervoze i želje za pobedom kod obe ekipe, a ništa manje kod navijača. Neka bude da sam ja započeo tu tradiciju onim golom u 90. minutu. Bilo je biti ili ne biti, odlučivala se titula! To je osećaj koji se pamti za ceo život i koji niko ne može da mi ga oduzme! I kad god gledam derbi, baš kao juče, prođe mi taj momenat kroz glavu i neka jeza kroz telo", rekao je Jojić i nastavio:
"Utakmica sama po sebi nije bila toliko interesantna za gledanje, ali su na kraju crno-beli navijači imali šta da slave. U drugom poluvremenu su bili bolji rival i sa strane je delovalo da su fizički pripremljenija ekipa. Zaslužena pobeda Partizana! Gol opet u zadnjem minutu, to govori dosta o karakteru crno-belih. Sećam se školovanja u crno-beloj školi kada nam je Slađan Šćepović baš to govorio da igramo do poslednjeg minuta i sada je to postala neka tradicija u crno-belom taboru. Jučerašnji gol je bio jako lep. Odličana lopta Saše Ilića u dubinu, Đurđić i Leonardo su ostali 2:1 sa defanzivcem Zvezde i rutinski ga izradili". Kojić je doneo pobedu Partizanu protiv Zvezde (2:1) u 146. derbiju golom u 90. minutu. "To mi je najlepša uspomena u dosadašnjoj karijeri, pored dva gola na Marakani koje sam postigao za Rad. Emocije su toliko bile jake da nisam znao gde se nalazim. Sreća pa je nedugo zatim sudija svirao kraj tog 146. večitog derbija", rekao je Kojić.
Kojić je sada član Gacijantepa. "Baš tada sam imao utakmicu i nisam bio u prilici da gledam prenos, ali sam nedugo zatim gledao snimak i sam gol. Bio sam i srećan i tužan istovremeno, jer sam se setio kako je sve to izgledalo iz mog ugla. Sve mi to nedostaje – strast, navijači, klub, sve baš sve! Celu noć sam pregledavao klipove na internetu i prisećao se svega! To je neka čudna hemija. Ne znam, ne odlučuje tu koncentracija. Nešto jednostavno ima na stadionu, pogotovo na toj strani ka našim navijačima, oni nam daju tu energiju", zaključio je Kojić. (Partizan.rs)