Prste da poližeš

Pita s viršlama

U činiju staviti jaja i dobro ih umutiti mikserom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: ♦ 4 jaja ♦ 2 dl jogurta ♦ 1/2 čaše (od 2 dl) ulja ♦ 5 pilećih viršli ♦ 1 prašak za pecivo ♦ 2 kašičice soli ♦ 50 ml soka od paradajza ♦ 2 čaše brašna ♦ suvi bosiljak ♦ 150 g tvrdog kačkavalja Priprema: U činiju staviti jaja i dobro ih umutiti mikserom. Dodati jogurt, ulje, so i sok od paradajza ne isključujući mikser. Zatim usuti brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro umutiti. Isključiti mikser, pa u smesu dodati na krugove seckane viršle, 100 g rendanog tvrdog sira i suvi bosiljak. Sve dobro promešati drvenom kašikom, pa sipati u pravougaonu vatrostalnu činiju koja je prethodno malo podmazana. Peći 15 minuta na 150 stepeni dok se ne uhvati korica, pa pitu posuti rendanim sirom koji je preostao, vratiti je u rernu, pojačati temperaturu na 200 stepeni i peći još dvadesetak minuta.