Foto: Marina Lopičić

Zatraženo 20.000 glasačkih listića

REFERENDUM O DANU REPUBLIKE SRPSKE: Evo gde u Srbiji može da se glasa

Predsednica Komisije za sprovođenje referenduma na teritoriji Srbije, koji je zakazan za nedelju, 25. septembra, Gordana Mladić, saopštila je danas da će se glasati u pet gradova u Srbiji, odnosno na pet glasačkih mesta.

Politika
> 03:46h

Ona je precizirala da su to Beograd, Zrenjanin, Subotica, Novi Sad i Pančevo, dodavši da će ukoliko bude potrebe biti otvoreno još nekoliko glasačkih mesta.

Predstavništvo Srpske u Srbiji referendum će organizovati u skladu s uputstvom Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske.

Danas je u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu održan prvi sastanak Komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske na teritoriji Srbije na kojem su imenovani glasački odbori, a bilo je reči i o tehničkim pripremama za glasanje.

Direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović rekao je da će Predstavništvo Srpske u Srbiji, u skladu s odlukom Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Srpske, organizovati glasanje državljana Republike Srpske koji imaju glasačko pravo, a u vreme referenduma budu u Srbiji.

On je dodao da će, posle obavljenih konsultacija sa zavičajnim udruženjima, od Republičke izborne komisije biti zatraženo 20.000 glasačkih listića, jer je procena da će toliko birača izaći da glasa.

(Srna)