Finale Evrosonga

Željko uplašio Šveđanku!

Predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije prezadovoljan svojom večerašnjom pozicijom i uveren u uspeh, ali ipak pozvao sve svoje evropske fanove da ga podrže glasovima

Stil
> 21:34h

Strah od Laneta! Švedska predstavnica Lorin izjavila je preksinoć da joj je jedina prepreka na putu ka trijumfu srpski predstavnik Željko Joksimović i da strahuje da će on pobediti. Šveđanka se, naime, po završetku zvanične pres-konferencije druge polufinalne večeri Evrosonga obratila novinarima zainteresovanim za njene impresije o spektaklu u Kristalnoj areni, ali je, umesto o sebi, gotovo sve vreme govorila o našem predstavniku. - Broj koji je Željko izvukao i pod kojim će Srbija nastupiti u finalu bio je moj san! Sada sanjam trijumf i istovremeno se plašim da mi se ne ponovi to što se desilo sa izvlačenjem brojeva, jer u tom slučaju više ne želim da sanjam - rekla je Lorin. S druge strane, Željko je prezadovoljan svojom pozicijom, ali ipak je pozvao sve svoje evropske fanove da ga podrže. - Broj pod kojim nastupamo je savršen i očekujem da ćemo briljirati u finalu! Želim da zahvalim svima koji su me do sada podržavali, jer uz njih je ova borba više od zadovoljstva - rekao je Željko. Inače, srpski predstavnik se posle preksinoćne konferencije za novinare uputio s delegacijom u hotel, gde su uz šampanjac i lokalne đakonije proslavili plasman u finale.

Kaliopi nagrađena! Predstavnica Makedonije Kaliopi dobila je prestižno priznanje Nacionalne muzičke akademije Azerbejdžana. Šarmantna Makedonka oduševila je domaćine, kako glasom tako i harizmom. U konkurenciji je bilo još četrnaest učesnika ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije, ali Makedonka je jednoglasno odabrana za nosioca ovog priznanja. Kaliopi je fenomenalnim nastupom u drugom polufinalu pobrala simpatije cele Evrope.