Recept

Medena Kata

.

Recept dana
> 20:14h

Sastojci Za testo: - 2 jajeta - 20 g masti - 2 kašike meda - 120 g šećera - 450 g brašna - 3 kašike mleka Za nadev: - 3 dl mleka - 150 g šećera - 150 g margarina - 5-6 kapi ekstrakta ruma - 3 kašike brašna - 200 g džema od šljiva 1. Umutite jedno jaje, mast, med, mleko i šećer. Kuvajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte drugo jaje i brašno. 2. Isecite testo na četiri dela, svaki razvucite i posebno pecite u tepsiji obloženoj papirom za pečenje na 180 stepeni dok ne postanu svetlobraon boje. 3. Nadev: Promešajte pola mleka i pola šećera i ostavite da proključa. Dodajte brašno i preostalu količinu mleka, pa sve zajedno sipajte u ključalo mleko. Zatim ostavite da se ohladi. 4. Uzmite prvi komad pečenog testa, preko njega namažite pola nadeva, pa ga pokrijte drugim drugim komadom. Preko njega namažite džem od šljiva i pokrijte ga trećim komadom pečenog testa. Preostali nadev premažite preko toga i pokrijte poslednjim komadom testa.