Foto: AP

Susret zvaničnika

ERDOGAN PODRŽAO UKRAJINCE OKO KRIMA: Bez obzira na uspostavljanje dijaloga Turske sa Rusijom

Pres-služba predsednika Ukrajine Petra Porošenka saopštila je da Ankara i dalje namerava da podržava Kijev po pitanju pretenzija na Krim.

Planeta
> 19:58h

"Turska će podržati Kijev po pitanju pripadnosti Krima bez obzira na uspostavljanje dijaloga sa Moskvom", izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na sastanku s ukrajinskim predsednikom Porošenkom koji je održan tokom 71. sednice Generalne skupštine UN u Njujorku, prenosi Sputnjik.

Iz pres-službe Porošenka je saopšteno da je „Redžep Tajip Erdogan naglasio da će Turska i dalje davati podršku Ukrajini po pitanju uspostavljanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države kako u bilateralnom, tako i u višestranim formatima".

Sputnjik prenosi da su lideri dve zemlje razgovarali i o trgovini i investicijama i dogovorili se o radnom sastanku na kojem će razgovarati o energetici i podseća da je "Krim postao deo Rusije u martu 2015. godine nakon referenduma", a da "međutim, nisu sve zemlje-članice UN priznale referendum i kao i pre smatraju poluostrvo delom Ukrajine".