Foto: Zorana Jevtić

Neprepoznatljiva

DRŽAVNA STARLETA PROMENILA LIČNI OPIS: Počelo suđenje Dušici Jevđenović zbog napada na policajce!

Jevđenovićka je došla juče u sud u neprepoznatljivom izdanju, ni nalik na opasnu zavodnicu s društvenih mreža

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - U Trećem osnovnom sudu u Beogradu juče je počelo suđenje starleti Dušici Jevđenović (25), koja je optužena da je u junu prošle godine napala i poprskala suzavcem dvojicu policajaca, od kojih je jedan povređen. Optužnicom je obuhvaćen i njen mlađi brat Ivan (23), koji je policajcima tokom spornog incidenta pretio gasnim pištoljem. Njih dvoje su juče, ruku pod ruku, došli u sud u pratnji advokata gotovo neprimetno jer bahata starleta nimalo nije ličila na opasnu zavodnicu kakvom se prikazivala javnosti na provokativnim fotografijama na društvenim mrežama. Jedva je prepoznali Skromno obučena, zakopčana, skrivena iza naočara i s vidnim viškom kilograma, Jevđenovićka je gotovo u potpunosti promenila lični opis, na koji u prvi mah nisu odreagovali ni novinari koji su je čekali pred sudom. Ispred sudnice se potom srela oči u oči sa svojom žrtvom policajcem, koji će u ovom postupku imati status oštećenog i svedoka.

Jevđenovići su na početku suđenja samo kratko negirali krivicu, najavljujući da će detaljnu odbranu izneti na narednom ročištu. Pitanja sudije Tanje Trkulje u vezi s prihodima i imovinskim stanjem Jevđenovića, a posebno njihovi odgovori izazvali su posebnu pažnju u sudnici.

- Nisam zaposlena, ali sam vlasnik stana na Bežanijskoj kosi. Živim od alimentacije koju dobijam na ime izdržavanja deteta i koja mesečno iznosi od 500 do 1.000 evra - izjavila je Jevđenovićka, koja se od izbijanja afere dovodi u vezi s političkim moćnikom, koji je istovremeno navodno i otac njenog maloletnog deteta. Sličnu izjavu o prihodima dao je i njen brat, koji je kazao da je nezaposlen i da ga izdržavaju majka i sestra. Tužilac traži 18 meseci Njihov branilac je u kratkom obraćanju sudu pokušao da za čitav incident optuži oštećene policajce, za koje je kazao da su prekoračili ovlašćenja prilikom legitimisanja Ivana Jevđenovića, što je potom i izazvalo starletu da ih poprska suzavcem. Tužilac je tokom izlaganja optužnice, između ostalog, naveo i da su Jevđenovići napali policajce uz salvu uvreda i pretnji da „Pi*** pandurske ne znaju s kim se kače“. Zbog toga je sudu predložio da Dušicu osudi na 18, a njenog brata na 12 meseci zatvora.

Vreme Fotošopa?... Dušica u vreme izbijanja afere „suzavac“

Stidljiva SKRIVALA SE OD NOVINARA Iako je odavala utisak osobe koja voli da se fotografiše i javno eksponira, Jevđenovićka juče nije bila raspoložena da se sretne s novinarima. Kad je ročište završeno, ona je još nekoliko minuta presedela u hodniku suda, da bi naposletku ipak izašla u pratnji brata Ivana i advokata.